Af Poul Erik Nørnberg, byrådsmedlem, Socialdemokratiet 

      

STØVRING: Der er gennemført adskillige store infrastrukturprojekter i Støvring for at kunne følge med den enorme vækst og udvikling som byen oplever. Overalt, hvor der er plads, skyder nye byggerier op og passer det ikke ind i den gældende lokalplan bliver det tilrettet, således vi kan få plads til alle de nye borgere. Vi skal jo smede mens jernet er varmt og så skal vi have noget ud over rampen, lyder det fra blå blok.   

Gennem efterhånden mange år har der været en Ny Nibevej på anlægsplanen, og nu har den været i høring og skal til behandling i byrådet. Men har vi egentligt brug for en ny vej tværs over Mastrup Ådal, som udelukkende har til hensigt at sikre en minimal tidsbesparelse for de bilister fra syd og øst, som er på vej mod motorvejen i Juelstrup? Uanset om der vælges linjeføring 1, 2, 3 eller 4 er vi på vej til at spolere et meget flot naturområde og ødelægge fremtiden for mange borgere i det sydlige Støvring, samtidig med at der skal anvendes mindst 50-60 mill. kroner for at realisere projektet.

En trafiksikring af den nuværende Nibevej med cykelsti og sikker skolevej kunne være en både billigere og bedre løsning. En tunnel under Nibevej ved Mastrup kunne sikre forbindelse for borgerne i Støvring til den rekreative Mastrup Ådal og samtidig udgøre den trafiksikre skolevej for børnene i det sydlige Støvring, som blev glemt da grundene i Høje Støvring blev udstykket. 

Gennem mange år har væksten i Støvring været meget høj, og der er tilflyttet mange nye borgere og virksomheder. Der gøres utrolig meget for at tiltrække nye borgere, men ikke meget for dem, som er her i forvejen. For nuværende mangler der mindst 1 daginstitution og lige om lidt er skolerne for små. Hvordan skal Støvring se ud om 10 år? Det er tid til omtanke og planlægning og en vækst i et tempo så den nødvendige infrastruktur kan følge med.  

Vi skal ikke smede mens jernet er varmt eller have noget ud over rampen, men derimod have is i maven og sikre vækst og udvikling i et tempo så alle har mulighed for at være en del af fællesskabet.  

Hvis vi ikke ændrer retning, ender vi der hvor vi er på vej hen! (Gl. kinesisk ordsprog).

e-max.it: your social media marketing partner