Af Anny Winther, Mastruphøj 99, Støvring 

Det spørgsmål stiller mange borgere i Støvring til hinanden i øjeblikket. På hjørnet af Vestre Primærvej og Hjedsbækvej har der i ca. 50 år ligget et grønt areal, et fællesareal som byens borgere har anvendt til mange forskellige formål. 

Vi lyttede til Støvring i 1974, og lige siden har Cirkuspladsen hvert år været besøgt af et eller to omrejsende cirkus. Der er spillet fodbold, spejderne har haft aktiviteter, golfspillere øver på græsset, der er hundetræning, skoleklasser har aktivitetsdage, og andre grupper færdes ofte på arealet. 

Fællesarealet fremstår altid pænt og nyslået og indbyder til at færdes på. 

Pludselig er der på arealet opsat hestefolde, med et kraftigt og noget usædvanligt hegn. Man kan med største lethed løbe ind i hegnet på vej til bussen eller til spejdergården, ingen markering af, at man ikke kan færdes på og tværs over arealet. 

Jo, der er et lille skilt om, at man ikke må fodre hestene. 

Det er ikke helt almindeligt, at byrådet tager et stykke fælles areal uden at inddrage borgerne og uden at give information om, hvorfor det sket og hvor lang tid hestene skal være der. Vi er rigtig mange der glæder os til en forklaring. 

Når der ”rises”, skal der naturligvis også roses! 

Der skal lyde en stor anerkendelse til byrådet for en rigtig fin renovering af højskolens tag og kviste. Højskolen er én af byens ældste kulturbygninger, der er værd at bevare. Der er også god grund til at rose det nye vejanlæg ved Hobrovej og Klepholmvej, forbindelsen til Ådals-området.

e-max.it: your social media marketing partner