- er også en genstart af vores kultur og historie

Af Birgitte Wilsted Simonsen, Støvring - byrådskandidat liste C og formand for Rebild Kommunes Kulturråd

Lige så stille kommer samfundet tættere på sit normale niveau. Butikker er åbnet igen, så vi kan handle lokalt, foreningslivet er ved at blive aktivt - og restauranter kan igen modtage gæster. Dette er en dejlig udvikling, som vi er mange, der er ventet i måneder på.

Som noget af det sidste, er der sket åbning af museer og andre indendørs seværdigheder. Ligesom så mange andre har de også været hårdt ramt af samfundets nedlukning - man har ikke kunnet få besøg af publikum, og på den måde få den indtægt, der skulle sørge for den daglige drift.

Herudover har man også været ramt hårdt af, at man ikke har haft mulighed for at formidle den historie, den viden og mange gange også de oplevelser, som det enkelte museum eller seværdighed er bygget op omkring.

Der sidder sikkert nogle og tænker, at vi da ikke har museer eller andre seværdigheder i Rebild kommune. Der kommer godt nok til at ske noget spændende omkring Regan Vest bunkeren i løbet af et års tid, men ellers er det jo sådan noget, som vi skal til Aalborg eller Århus for at opleve.

Men ligesom for mange andre områder, så kan vi også her sætte fokus på vores egen kommune Rebild.

Både for børn og voksne er der megen interessant viden og oplevelser at hente på vores lokale museer. I flæng kan nævnes blandt andet Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Rebild Museum, Støvring Museum, Boldrup Museum og Lars Kjærs Hus. Her til kommer en række lokale historiske arkiver, der bestemt også er et besøg værd.

Arkiverne er sammen med museerne en vigtig del af vores historie og kulturbevarelse fra før vi hver især kunne bruge internettet, facebook og instagram til at formidle og gemme 1000-vis af billeder og dokumenter.

De lokale museer og arkiver er sikkert nok ukendte for mange, men efter et besøg på et par timer, så kan man gå derfra væsentlig klogere på det område vi bor i, og samtidig også med en vished om, at man har været med til at sikre den fortsatte eksistens for vores lokale museer og arkiver, og hermed vores fælles kultur og historie.

e-max.it: your social media marketing partner