Af Torsten Topbjerg, formand for Radikale Venstre i Rebild Kommune og bosiddende i Støvring by

Jeg ser med misundelse til Suldrup, Skørping/Rebild, Terndrup og andre lokalsamfund i Rebild kommune. I hvert fald når jeg ser hvordan deres lokalråd hver især løfter opgaven omkring at samle de lokale foreninger, valgte politikere uanset partifarve samt lokale driftige borgere under netop lokalrådene. Her spiller lokalrådet en samlende rolle for dels koordinering og informationsudveksling men også for at give det lokale samfund en samlet stemme som kan tale på byens vegne. 

 Når man følger den lokale Støvring debat i både Folkebladet og på Facebook, så slår det en igen og igen, hvor meget vi mangler nogen eller noget, som vil påtage sig den rolle at tale selve Støvrings sag. Ikke på bekostning af den øvrige Rebild kommune, men meget mere for at samle de gode kræfter og initiativer som der er masser af i Støvring. Alt for ofte ender det med politiske drillerier, borgerforslag og ideer, der løber lidt ud i sandet og en dialog med kommunens forvaltning, som ikke fungerer så godt som den kunne. 

På den ene side er der masser af udfordringer for en by som Støvring. Vi er i den grad inde i positiv vækst og udvikling med en af de største procentvise tilflytninger i hele Nordjylland. Vi er pressede på trafik, skoler, børnehaver, grønne områder, plads til et nært handelsliv, plads til foreningslivet, byrum med plads til fællesskab og hygge osv. På den anden side har vi så mange gode foreninger, driftige borgere, lyttende politikere og gode initiativer i Støvring, at det er helt fantastisk. 

Det er oplagt, at Støvring-Sørup lokalråd påtager sig rollen at bringe udfordringer, løsninger og beslutningstagere sammen. Netop for at bygge bro og fremme dialog og samarbejde. Konkret ved at lokalrådet afholder en række dialog og koordineringsmøder i løbet af året for de valgte formænd og kvinder for handelsstandsforeningen, Stubhuset, lokale sports- og fritidsforeninger, Natteravnene, grundejerforeninger, erhverv, skoler, børnehaver, gymnasiet m.v. samt selvfølgeligt de lokalt valgte politikere i byrådet. Herved sikrer vi også, at vores valgte politikere har mulighed for løbende lokal dialog med byens borgere mellem valgene til byrådet. 

Jeg ved godt, at der har været initiativer før omkring handelsstandsforeningen og lokale politikere. Støvring er bare så meget mere end dette for de fleste af os og derfor skal en koordinering også favne meget mere bredt.

Det er så oplagt en opgave for lokalrådet at påtage sig denne rolle og derved hjælpe med til, at Støvring får en samlet stemme. Herved hjælper lokalrådet med til en reel inddragelse af Støvring borgerne, når der er sager, der vedrører Støvring og omegn. Hvad jo dybest set er formålet med lokalrådet. Så grib chancen og muligheden og vær med til at spille Støvring endnu bedre for os alle.

e-max.it: your social media marketing partner