Af Karl Andersen, Hobrovej 92 C 2-4, 9530 Støvring

 

REBILD: Det er som om, forvaltningen i Rebild Kommune forsøger at løbe politikerne over ende ved at sende skrivelser ud til offentligheden, inden der er truffet en politisk beslutning. Eller er det fordi, embedsmænd m/k føler sig som nogle små konger?

Det er den fornemmelse, den almindelige borger får ude i samfundet. Så er den gensidige forståelse mellem borgerne, politikere, embedmænd m/k hoppet fuldstændig af sporet? Hvor bliver dialogen af mellem borgerne, forvaltningen og politikerne?

Det er som om, at den bare skulle puttes ind under kludetæppet. Mærkeligt er det også, at Sundhedsudvalget først trækker i håndbremsen nu, når skaden er sket og ræven er pelset - en uskøn handling. 

Det, vi oplever i denne  tid, er en ren menneskehandel, fordi den kommunale forvaltning sætter økonomien før mennesker her i vores kommune. Der bliver ikke lyttet nok til borgerne, og underskriftindsamlingerne - dem tager de ingen hensyn til, da de har taget beslutningen på forhånd. Det hele er kørt af sporet, og det bliver ikke let at få sporet rettet op og få oprettet tilliden igen til borgerne. Det er en af de ting, der giver god grobund for politikerlede. Så se nu at få luget godt og grundigt i embedsvældet. Der må sidde nogle, som er inkompetente til embedet.

Hvorfor fosser der millionen af kroner ud af kommunekassen?

Det må være dem, der sidder i direktionen, der ikke er deres opgave voksen. Medarbejdere, der har været ansat mellem 10 og 20 år, kan lige pludselig ikke bruges mere, fordi der er skiftet gamle og trofaste ledere ud til fordel for nye, inkompetente som ikke aner, hvad det drejer om. Hvorfor er der ansat en direktør for pleje og omsorg? Er der brug for det?

Det er der millionerne begynder at rulle med store lønninger - og i en hastighed, som er svært at stoppe, ganske enkelt, fordi hvis du ikke retter dig efter direktøren og siger imod, bliver du fyret med et stort ”hold  kæft-bolsje” i munden for at tie stille.

Der er opstået en meget syg kultur, når menige medarbejdere får op til en hel løn om året i fratrædelse for at gå stille  med  det. Her er der udbetalt godt og vel 1,5 millioner i fratrædelse -   og det dobbelte for ledere. Og hertil kommer også det samme beløb til vikarer og konsulenter.

Tænk, det er mere end det koster at drive et ældrecenter, og det er borgernes penge, der bliver forvaltet på den måde.

Sundhedsudvalget er allerede i en stor økonomisk krise igen. En stor årsag til, at der mangler millioner til vores velfærd i Rebild kommune. Lad nu være med at lukke vores ældrecentre, da der bliver flere ældre, der har behov for pleje, samt renovere og forbedre de bestående til gavn og glæde for beboerne. Giv de dygtige medarbejdere gode arbejdsbetingelser. Det vil give bedre trivsel og mindske sygefraværet.

Få nu luget godt og grundigt ud i toppen. Det er der  problemet er. Husk på at en dygtig ledelse kan komme langt med færre midler.

e-max.it: your social media marketing partner