Af Karl Andersen, Hobrovej 92 C 2-4, 530 Støvring

Det spørgsmål kunne man godt stille til ”byrødderne”. Jeg skal da lige love for, at der er kommet godt gang i debatten via læsebrevene i Midthimmerlands Folkeblad. Nu kan det nok være, at der nogen, der vågner op!

Der er ingen grænser for, hvad partierne vil gøre her i kommunen. Er det mon fordi, der skal være valg om et lille års tid? 

På byrådsmødet i Terndrup har der aldrig været så stor en talelyst fra nogle partier i byrådet. Debatten varede godt og vel tre timer, da der ind imellem opstod et kaotisk problem med lydanlægget - men det problem har de jo hver gang.

Debatten indledtes med en spørgetid om ny Nibevej, med en repræsentant for beboerne i Høje Støvring og Hobrovej fra den sydlige del af Støvring med en underskriftindsamling til borgmesteren. Her kunne repræsentanten meddele, at 82 procent af de adspurgte  husstande havde skrevet under på en sydligere linjeføring af Ny Nibevej end den planlagte af kommunen. Borgmesteren oplyste, det er byrådets plan, at realisere en Ny Nibevej i 2024. Men lad os se - den ryger nok i syltekrukken til alle de andre gamle planlagte sager. 

Vi har nu i årevis måtte lægge ører til byfornyelsen i Støvring midtby til gavn for byens handelsliv, men der er ikke sket noget endnu.  Nej, man havde mere travlt med at diskutere en ny dagligvarebutik i Støvring syd til skade for det trængte handelsliv i Støvring,  som  politikerne for længst har ødelagt. Var det nu ikke bedre at udnytte alle de tomme butikslokaler, der står rundt om? Man laver den ene hovsa-løsning efter den anden.

Hvad med infrastrukturen?

Det hele virker helt planløst. Man får den opfattelse, at vore kommunalepolitikere er uvidende og behandler borgerne med ligegyldigheder og ikke fatter, hvad der forgår i Rebild kommune. Kommunalpolitikerne, og byplanlæggerne ser stort på nabohøringer og underskriftindsamlinger. De vedtager bare deres egne beslutninger, indrager alle de grønne områder til bebyggelse. De har glemt de ord, der hedder trivsel og velvære.

Der er blevet etableret en ny omfartsvej øst for banen og lavet en ny bro over banen til Klephomvej uden en tilkørsel til Hagensvej, som forbinder industrikvarteret i syd. Men laver nr. to lysregulering i Støvring - nemlig  Klepholmvej og Hobrovej,  så den tunge lastbiltrafik skal køre en omvej ud på Hobrovej for at komme  ind til industrikvarteret. Det er planlægning, der vil noget!

Den Konservative  gruppe vil foreslå, at der bliver etableret en højresvingsbane ved rundkørslen Støvring Nord ved Shell, så de trafikanter, der kommer fra Støvring Ådale, lettere kan komme ud på Hobrovej. Det giver ingen mening, da der er en rundkørsel i forvejen.

For flere år siden nedlagde man lysreguleringen i T-krydset i Støvring Nord. Men nu opstår der en flaskehals i den tætte trafik, der kommer fra motorvejen og Vestre Allé, som skal ud på Hobrovej. Havde det nu ikke været bedre at lave nr. to lysregulering dér i stedet for ved Klepholmvej, da der er mere brug for den der. Igen en hovedløs planlægning. De Konservative  bevæger sig også uden for bygrænsen. De er helt henne ved Svenstup-tilkørslen til motorvejen. Som om de ikke har nok at gøre i Rebild kommune. Det er da et statsligt problem. 

e-max.it: your social media marketing partner