Af gruppeformand Dansk Folkeparti og medlem af sundhedsudvalget Tommy Degn 

I Rebild kommune har sundhedsudvalget længe været pålagt arbejde med at ændre på kapaciteten på ældrecentrene i kommunen. 

Dette er blevet bydende nødvendig efter etablering af et friplejehjem i Nørager, kapaciteten stiger med 40 boliger og der er meget der tyder på der også kommer et nyt friplejehjem i Støvring med 28 pladser. 

Dette giver behov for at lukke et tilsvarende antal kommunale pladser.  

Nørager Ældrecenter har et flertal i byrådet allerede besluttet lukket, så de knap 20 pladser er fundet - det betyder, at der ifølge logikken mangler at blive lukket 48 mere, og med den størrelse vores ældrecenter har, er det yderlig to ældrecenter som skal lukkes. 

En massakrere på de kommunale ældrecentre, men behøver det at være sådan? Kunne vi som kommune ikke tage kampen op og udvikle vore ældrecenter til et niveau som det, mange friplejehjem har. Modernisere vores bygninger til en start, og så kunne vi lærer af de private udbydere, det mener jeg godt vi kan. 

Nogle friplejehjem øger livskvaliteten for beboerne ved at have geder og høns eller etablere legeplads for nærområdets børn, ligesom som man også sørger for at plejeboligerne har terrasser, så beboerne altid kan komme ud og nyde det gode vejr. 

Tiltag som disse burde vi som kommune kopiere og tilbyde vore beboere på ældrecentrene rundt omkring i kommunen. Men dette gør det ikke alene. Vi skal også se på hele ledelsesstrukturen, hvis vi vil tage os ordentligt af vore beboere - og ikke mindst de ansatte - ja, så skal de rent administrative opgaver samles på centralt hold for på den måde at give mere tid til lederne. Tid de kan bruge på beboere og ansattes ve og vel.

Med disse indspark mener jeg ikke, vi skal lukke flere ældrecentre i Rebild kommune, men i stedet udvikle det vi har.

e-max.it: your social media marketing partner