Ja, nu er valgkampen skudt i gang i Rebild kommune - et helt år før der skal være kommunalvalg. Og hvem mon det bliver?

Venstre og De Konservative er enige om, at gå i et  teknisk valgforbund. Så langt så godt i kampen om at få borgmesterkæden hængt om halsen. Det er helt fint, så længe valgkampen kører, men når så valget er overstået begynder problemerne, så er de nemlig ikke enige mere. Vi har set det før  - man strides om de forskellige poster. De bejler også til de andre partier, og så bliver det hele tabt på gulvet. Som tiden går, bliver det som det gik sidste gang, og det hele ender som en af kommunens største børnehaver. 

Lige nu ser de frem til - i fællesskab - at arbejde sammen om dette borgelig projekt frem mod valget 2021. Man må jo håbe, at de har respekt for hinanden og at de vil arbejde bredt sammen  med de andre i byrådssalen, når den tid kommer. Man må håbe, at de også efter valget vil have fokus på borgernes ve og vel og tænke langsigtede løsninger på erhvervslivet, handelslivet og skolerne i  Rebild Kommune.

Der er brug for politisk nytænkning i Rebild kommune

Kan kommunen følge med? Har de den store kikkert for det blinde øje, for så kan de ikke se langt nok ud i fremtiden. Det er, som om de ikke tænker længere end til deres egen næsetip. Hvis man som erhvervsdrivende skal i banken bliver man ofte spurgt om, hvor er du om fem til ti år. Det er der ingen, der kan svare på. Her i kommunen er man på bagkant med mange ting, udviklingen er vokset politikerne over hovedet. Med den store tilvækst, som kommer, vil der komme til at mangle vuggestuer, børnehaver, skoler. Trafiksikkerheden er ikke på plads, sundhedssystemet er underfinansieret - kort sagt: Politikerne kan ikke følge med i udviklingen, det er tankevækkende, at alle løber efter at finde en løsning på problemet.

Hvad med ”rigets” tilstand?

Man glæder sig over den nye udligningsreform på 30 mill. Der bliver også meget at bruge dem til. Arbejdsløsheden stiger rundt om i vores kommune. Der bliver født flere børn, og der bliver flere og flere ældre, som får brug for hjælp. Det vil give en væsentlig forøgelse af drift og anlægsbugettet i de kommende år.

Det forlyder fra regionen i Nordjylland, at lægevagtorningen er ved at falde på plads med en praktiserende læge til Suldrup, men der diskuteres stadig i regionen, om at få en øjenlægen fra Aars til Støvring. Hvis det sker, vil vi være godt dækket ind i Rebild Kommune.

 

Af Karl Andersen, Hobrovej 92C 2-4, 9530 Støvring

 

e-max.it: your social media marketing partner