Af Karl Andersen, Hobrovej 92 C 2-4, Støvring

REBILD: På Læringscenter  Himmerland Specialskole, den der før hed Skibstedskolen, foregår der nogle hændelser, som ikke lige er efter bogen. Det er som om, de ansvarlige ikke vil frem med, hvad det er der foregår - alle dækker over hinanden. Borgmesteren tvivler på, at der er ved at dukke en ny Rebild-sag op, og vil ikke svare på de spørgsmål, som bliver stillet, selvom der er blevet fritstillet to medarbejdere ved skolen. Den ansvarlige direktør for specialskolen vil heller ikke udtale sig om sagen, der er åbenbart ingen, der vil tage ansvar i vores kommune.

Hvis der foregår krænkelser af forskellig art, må de ansvarlige skride til handling og ikke bare lade som ingenting, men det er typisk. Der er ingen, der tør stå  frem og være ansvarlige - alle dækker over hinanden.

Borgmesteren lukkede  den meget følsomme sag under spørgetiden. Er det fordi, at den ikke må komme frem i offentligheden, hvad der foregår og at der igen, der vil tage ansvar.

Er der noget, der lugter grimt i Rebild Kommune?
Sidste år i december måned  blev Rebild Kommune  spurgt om samarbejdet med  konsulentfirmaet  Brorsons Consult og Trancit, som de har benyttet for at finde besparelser på  handicapområdet  i omegnen af 4,5 mill kroner. Dette har givet anledning til en række spørgsmål til byrådet om specificering af kommunens samarbejde med konsulent-bureau om, hvordan samarbejdsaftalen var udformet.  Derfor udbad Handicaprådet sig om at få svar fra forvaltningen, men det er ikke lykkes.

Det er en foruroligende historie, det lugter langt væk af uværdige besparelser, der rammer mennesker med handicap. Det  er da ikke at sætte at borgerne i centrum, åbenhed og information, man sætter åbenbart ikke borgerne i centrum i Rebild Kommune. I de her sparetider, hvorfor så bruge dyre eksterne konsulenter, som kunne bruges andre steder?

Vil Rebild Kommune jage nye tilflyttere væk?
Et flertal i byrådet vil skaffe flere indtægter i kommunekassen. Som det fremgår i budgetforliget, skal nye tilflyttere, der vil bygge i Rebild kommune, betale gebyrer, byggesagsomkostninger og selv holde veje og fortove vedlige. Det er der nok ikke mange nye, der vil, da forvaltningen har fremlagt at det vil koste 35.000 pr. kilometer.

Det er en ny praksis forvaltningen har regnet ud at det vil give sølle 650 tusind i indtægt. Er det nu den tredje skjulte skat kommunen vil indføre? Den første var at forældre skulle betale mere i SFO-betaling, den anden var private veje, det er som om man skyder med spredehagl for at skaffe råderum.

Hvad er borgmesterens forventninger?
Hans første priortet er at reducere drivhusgasserne med 70 procent inden år 2030.Det kan bare ikke lade sig gøre, det svarer til at sætte en snemand ind i en mikroovn, han tror og krydser fingre for, at Rebild Kommune vil have den samme tilvækst, som er sket inden for de seneste 5 års udvikling vil fortsætte. Det strider imod, at de nye tilflyttere skal til at betale gebyrer og selv holde deres veje og fortove vedlige.

Så der er en stor udfordring, når det bliver dyrere at bosætte sig i Rebild Kommune.

Skal Rebild Kommune have et sundhedshus til 90 millioner?
Nu vil byrådspolitikerne kaste sig ud i kæmpeprojekt - et af det største anlægsprojekter i Rebild Kommunens historie, uden at have styr på økonomien til det. Finansieringen er overhovedet ikke på plads, hvad tænker de dog på! 

Selv om kommunen har afsat 20 millioner og staten har bevilget knap 10 millioner, men hvad med resten - 60 millioner - hvor skal de komme fra? Som alle andre offentlige projekter bliver  det som regel altid dyrere, end man havde regnet med.

Man skulle tro byrådspolitikerne og forvaltningen går i en drømmeverden og slet ikke kan tænke fornuftigt, men bare lader stå til. Projektet er jo kun delvis finansieret, hvordan vil man motivere andre sundhedsaktører til hoppe med på vognen med den store husleje, som vil følge med. Få nu noget mere styr på behovet inden I stikker spaden i jorden. Det er som om, sundhedsudvalget vil investere mere end kommunen magter. Det er blevet et prestige spørgsmål for sundhedsudvalget.

Så tænk jer nu om en ekstra gang, inden I begår tåbeligheder.

e-max.it: your social media marketing partner