I forbindelse med løsningen af det aktuelle kapacitetsbehov på børneområdet i Støvring, går Enhedslisten Rebild ind for en helhedsløsning i Støvring by.

Vi bakker op om en løsning i Svinget (under forudsætning af grunden ikke er forurenet). Viser løsningen ved Svinget sig ikke mulig, ønsker vi først og fremmest at arbejde videre med en lignende løsning i Støvring by.
Der skal etableres det nødvendige antal pavilloner, der kan rumme det antal børn, der har brug for børnehaveplads i Støvring by. Det fremgår af materiale fra forældrebestyrelser og medarbejderne, at en hensigtsmæssigt løsning med pavilloner rummer ca. 30 børn pr. enhed.
Helhedsløsningen skal kunne klare det aktuelle behov til en ny institution står klar.
Enhedslisten kan ikke støtte en løsning, der indebærer brug af vippenormering. Vi kan heller ikke støtte, at børnene​​​ skal starte mini-SFO tidligere end de gør i dag.
Den aktuelle situation omkring kapacitet på børneområdet i Støvring kræver ekstra økonomiske ressourcer. Derfor skal opgaven ikke løses indenfor områdets egen budgetramme.
Vi spørger os selv, hvordan kan det være at byrådet ikke garanterer de nødvendige økonomiske ressourcer til løsning af kapacitetsbehovet i form af tillægsbevilling?
Vi er usikre på det reelle kapacitetsbehov, og dermed også usikre på, hvorvidt tillægsbevillingen dækker de reelle omkostninger ved en helhedsløsning.
Det er begrundelsen for, at Enhedslisten Rebild ikke kunne støtte indstillingen på byrådsmødet.

Af Bent Skovgaard Olsen, byrådsmedlem Enhedslisten Rebild, Sdr. Kirkevej 4.

Emilie Søndergaard, byrådskandidat, Enhedslisten Rebild​, ​Cimbrervej 1, Rebild

 

e-max.it: your social media marketing partner