Af Per Alstrup, fmd. Skørping Rebild Lokalråd

 

Det er forståeligt, at der er ønsker om, at den regionale togdrift forlænges fra Skørping mod syd til Arden og Hobro. Men en politisk rævekage om, at det skal være på bekostning af IC-togstop i Skørping, det er absolut uacceptabelt.

På baggrund af analyser blev det i 2019 besluttet, at der fra 2026 kun skal være IC stop i Skørping. Af flere årsager: Det blev dokumenteret, at passagertallet til IC-togene er langt større i Skørping end i Støvring begrundet med Støvrings nærhed tæt på motorvej og en omfattende regional busdrift. Beslutningen blev således truffet på et validt grundlag. At man nu forsøger at spille Rebild og Mariagerfjord kommuner op imod hinanden i et nyt forsøg på at udvide den regionale togdrift mod syd - det er simpelthen ikke i orden. 

Der er flere gode grunde til at bevare IC-togstop i Skørping: Skørping station har som ved sin oprindelse et meget stort himmerlandsk opland. De mange pendlere, der har valgt bolig i Skørping pga. togstationen. Mulighed for arbejdstid i toget reduceres. Det vil være ubekvemt med togskifte i Hobro og vente på tog (herunder forsinkede og aflyste).  

Det er ikke rimeligt, at Hobro skal øge antal togafgange fra lyntog, IC-tog til afgange med regionaltog mod, at Skørping mister IC-togafgange og kun står tilbage med regionaltog, hvilket øger rejsetider ud af regionen markant. 

Det er Skørpings DNA som en stolt stationsby man her forsøger at forpurre. Det kan man simpelthen ikke være bekendt. Og det må vores byråd med alle midler forhindre.

e-max.it: your social media marketing partner