Af: Af Himmerlandshave og Brugerrådet.

Torsdag den 1. september blev der holdt åbent hus på Himmerlandshave i Suldrup. Det foregik over hele dagen med stor deltagelse af mange mennesker, både beboere og af folk udefra.

SULDRUP: Dagcenter, køkken, ja, hele Himmerlandshave havde virkelig lagt et stort arbejde i at gøre det spændende og festlig denne dag. Under kaffebordet om formiddagen, kom daglig leder af Himmerlandshave, Lisa Sørensen, med et godt og positiv indlæg om sit arbejde som leder og om sig selv som person.
Der blev vist flotte ting fra de kreative grupper, herunder knipling, hvidsyning, hardangersyning, strikning, hækling, lykønskningskort, stenkunst og træarbejde m.m. Seniordanserne leverede også en lille fin opvisning, hvor de øvrige deltagere af åbent hus, fik mulighed for at prøve at være med i dansen.
Der var arrangeret en flot tombola af frivillige, som havde stor interesse, og mange gik derfra med fine gevinster, og lodderne var tidlig udsolgt, - og dermed var der penge i kassen til nye aktiviteter.
I forbindelse med det flotte kaffebord om eftermiddagen, var der besøg af Karsten Hansen (Kortbuks). Han fortalte i ord og toner til fællessang meget levende om emnet Engang husmand – altid husmand, - det blev en interessant fortælling ud fra St. Restrup Herregård - og om, hvordan den blev udstykket til mange små husmandsbrug i 1899 og om, hvordan selve herregården blev omdannet til en husmandsskole, hvor unge mennesker kunne komme og lære, hvordan man driver et husmandsbrug.
Karsten Hansen fortalte også om sin egen opvækst på et husmandsbrug, hvor børn var en helt naturlig del af at få arbejdet udført. Det var også en tid, hvor ”kvalitetstid med børn ikke var opfundet”. Karsten Hansen fortalte levende om barndommens leg, med f.eks. bygning af telt med gødningssække, og om det, at børn ikke konstant var under opsyn. Ligeledes når der blev hakket roer, var børnene med for at hjælpe til - og hvordan hans mor sang sange fra højskolebogen under lugningen, som hun kunne uden ad fra sin tid på Snoghøj Højskole, så gik tiden godt, og derved blev sang og musik også plantet i Karsten Hansens tilværelse, og har været til stor glæde siden da.
Dagen sluttede festligt med opsendelse af balloner, med et brev indeni, med opfordring til evt. finder af ballon, om at sende en hilsen retur til Himmerlandshave.
Tak til alle for en hyggelig dag.


e-max.it: your social media marketing partner