Vin fra Languedoc i Sydfrankrig var i mange år lig med seks flasker for en ”hund”. Det var det område i Sydfrankrig, hvor kooperativerne havde allerstørst magt. Vinbønderne blev presset i pris på deres druer og mange gav op. Det til trods for, at Languedoc er det område i Frankrig, hvor man har det allerbedste materiale og betingelser til at lave rigtig god vin.

Evan Bisgaard præsenterer helt fantastisk vin fra vingården Ollieux Romanis.

For Bisgaard Vinhandel er det vigtigt, at komme helt ud til vinbonden og møde ham/hende og høre om produktionen.

Man har i området nogle rigtig gamle vinstokke, da man aldrig har været ramt af vinlus. Klimaet er varmt, og druerne er i tillæg begunstiget af både bjerge og Middelhavet. Dette giver nogle fantastiske druer og dermed også muligheden for noget fantastisk vin.

Op gennem nullerne skiftede mange vingårde hænder og en ny generation kom til. De investerede i vinproduktionen og begyndte at fremstille deres egen vin og markedsføre den uden om kooperativerne.

- Alt dette havde vi hørt om i Støvring, og i juni drog vi til Languedoc for at finde den nye perle til sortimentet hos Bisgaard Vinhandel, fortæller indehaver Evan Bisgaard, og fortsætter: 

- Vi havde i forvejen nøje udvalgt 30 af de mindre producenter, som have gjort sig bemærket ved at fremstille noget ekstra god vin. Ud fra nogle faste kriterier, udvalgte vi 18 producenter, som vi aftalte et besøg hos.

- Det er rigtig vigtigt for os at komme ud til vinbonden, at møde ham/hende, der har ansvaret for vinmarken og ansvaret for produktionen - dem, der står med hænderne i druerne og fremstiller netop deres vin. De brænder virkelig for deres job og deres vin, og det er meget fascinerende at møde dem, fortæller Evan Bisgaard. 

- Vi lærte rigtig meget om området og vinene og fandt, at regionen Minervois var noget særligt. Flere af vinbønderne i Minervois nævnte et helt speciel og eksklusivt område, som hedder Boutenac, hvor man helst skulle eje en mark. Heldigvis havde vi en vingård, der ligger i Boutenac, på vores liste, og det viste sig også at være de suverænt bedste vine, som vi smagte på turen.

- Vingården hedder Ollieux Romanis, og vi fik en rigtig god importaftale med dem. De fremstiller helt fantastisk vin, som vi glæder os rigtig meget til at præsenter.

- Vi udforsker et nyt område hvert andet år, og hver gang, vi tager afsted, er vi fast besluttet på, at vi kun skal vælge én leverandør - den bedste!

- Denne gang var der dog to, der skilte sig klart ud fra mængden, og vi blev simpelthen nødt til at vælge to. Så udover Ollieux Romanis blev der også plads til Clos Des vins D’Amour fra regionen Maury, der ligger lige vest for Minervois. 

- Kom ind og smag! Vi har i denne uge åbnet for flaskerne og ekstra gode tilbud, slutter indehaver af Bisgaard Vinhandel, Evan Bisgaard.


e-max.it: your social media marketing partner