​Støvring Seniorers løvfaldstur blev gennemført den 6. september, med 140 seniorer fra Støvring, i tre busser fra Olesens Busser.

Deltagerne fik en grundig rundvisning på Bruunshåb Papfabrik og museum.

STØVRING: Ved middagstid gik turen sydpå mod Viborg-området, hvor man besøgte Bruunshåb Papfabrik og museum.
Her blev man delt op i fire grupper, med hver sin guide, som fik en grundig orientering og rundvisning af ét af Danmarks ægte arbejdende museer. Den centrale fabriksbygning er opført i 1909, og indtil 1919 fungerede fabrikken som klædefabrik.  I 1920 begyndte den egentlige papproduktion. Den 5. januar 1987 blev det arbejdende museum indviet,  og produktionen gik atter i gang, præcis som i gamle dage.  Der produceres stadig pap fra de gamle maskiner, hvor der arbejdes ca. tre dage om ugen.
Derefter gik turen videre til Grønhøj Kro - til eftermiddagskaffe med boller og lagkage, og musikalsk underholdning af krofar, Gregers, som krydrede med lidt historie om bl.a. ”kartoffeltyskere”, som blev inviteret til Danmark tilbage i midten af 1700-tallet. Grønhøj Kro er en tidligere kongelig priviligeret kro fra 1848 og har været i familiens eje siden 1864. Den inkluderer også Morten Korch og landbrugsmuseum, hvor gæsterne fik en dejlig stund med de mange gamle genstand.
Turen blev afsluttet på Sønderup Forsamlingshus med god aftensmad, inden man nåede tilbage til Støvring.
At dømme fra de mange positive kommentar, var det en rigtig dejlig Løvfaldstur.


e-max.it: your social media marketing partner