Det er nu 9. gang siden 2001, at en weekend har været fyldt med musikalske, kreative, fornøjelige og aktiverende indslag i Øster Hornum i form af arrangementet Udtryk, hvor alle indslag er med lokal forankring.

Ø. HORNUM: Fredag aften blev arrangementet indledt med en vandring i ”Wøldikes Æblehave”, hvor Karsten Hansen, med tilnavnet Kortbuks, fortalte om Pastor Wøldikes Æblehave. Efter dette tog Søren Thrysøe over og førte de fremmødte rundt på kirkegården, hvor han ved udvalgte gravsteder fortalte om de afdøde, som han selv havde kendt som barn og ung i byen. Hans fortælling blev livligt suppleret af flere af deltagerne, som også havde kendt vedkommende.
Lørdag var der rundt om i byen Åbent hus og have hos en række af byens kreative sjæle, der viste frem, hvad de går og pusler med af brugskunst og finurlige indretninger inde såvel som i haverne. Der var ligeledes åbent hus i Kirkens Korshærs genbrugsbutik, hvor også Strikkeklubben viste frem hvad de producerer.
Lokalhistorisk Arkiv lagde lokale til først et arrangement, hvor brødrene Vilsbøll fortalte om og fremviste deres medbragte værktøjer og råmaterialer til fremstilling af violiner og celloer. Fortællingen blev suppleret med at ”Harrild Kvartetten” spillede en række numre spændende fra ældre folkedanse over meget gamle salmemelodier til mere nutidig musik. Efterfølgende viste Lokalhistorisk Arkiv frem, hvordan man på Arkiv.dk kan finde gamle og nyere foto fra landets arkiver.
Øster Hornum Børneunivers lagde lørdag eftermiddag rum til en musikalsk eftermiddag, hvor der skiftevis var fællessang i konceptet  Kom og Syng og optræden, hvor først Pia Grønhøj sang akkompagneret af ”Trio Tranten” en fremragende koncert, hvor hun fremførte en række sange af Norah Jones, Eva Cassidy med flere. Afslutningsvis sang byens kirkekor en række medrivende gospelsange. Sideløbende kunne børn lave  Sjov med frugt og grøntsager i skolekøkkenet, hvor der blev bygget fantasifulde dyr og sjove figurer.
Lørdagens aktiviteter sluttede af med fællesspisning i ”Frirummet” ved Børneuniverset, hvor den store grill var fundet frem, og der blev grillet burgere, snakket og hygget i den dejlige sensommeraften.
Søndag kunne man besøge Lena Gades glasværksted på Nihøjevej, og børnene var inviteret til Kreaværksted i Børneuniversets billedkunstlokale.
En nyskabelse ved dette års Udtryk var en cykelgudstjeneste, der blev indledt med kaffe og rundstykker i Konfirmandhuset, og dagens tekst blev læst af sognepræst Ingeborg Sebbelin. Herefter kørte de mange deltagende i alle aldersgrupper i adstadigt tempo ad de små og listige veje først til Byrsted, hvor der blev serveret grillpølser med tilbehør, og fremstillet æblesaft og bagt brød til senere brug for nadveren i Veggerby kirke, hvor man nåede frem til ved 14-tiden. Efter en kort gudstjeneste og altergang blev der sluttet af med en op kaffe og et stykke kage.
Udtryk 2016 afsluttedes søndag aften, da byens kvindelige operasanger, Kirsten Stokholm Jørgensen, sammen med tenoren, Morten Krogh Mortensen, gav en uforglemmelig koncert på Birkehøj, hvor de akkompagneret af Christine Beltoft Mortensens eminente klaverspil fortolkede en række sange, hvis melodier er skrevet af Kai Normann Andersen.


e-max.it: your social media marketing partner