Støvring Museumsforening kan nu åbne byens museum på den tidligere højskole

STØVRING: Foreningen fik ved bevarelsen og renovering af den gamle  højskolebygning lokaler i en tidligere lærerbolig på skolen.  Den 17. og 18. september holder foreningen åbent hus,  hvor udstillinger og historiecaféen præsenteres. 

I udstillingslokalet er der lavet montrer, fremstillet af Rebild Produktionsskole. I alt 10 små montreafsnit  fortæller i tematiseret form  glimt af byens historie, fra den oprindelige  landsby  til  stationsby. Her fortælles  om vandmøllen, jernbanen, håndværk, handlende, kroen, tidlig industri, skolen, højskolen m.v. 

I det andet lokale er indrettet  historiecafe  med  billeder fra byens  gamle gårde og  gadepartier. I reolerne opbevares skriftlige kilder om byens historie, som man er velkommen til at kigge i.

I forbindelse med åbenthus dagene er der adgang til  de gamle højskolestuer - blå, rød og grøn.

Her vises der historiske film, ligesom Birthe Marie  og Inger viser henholdsvis bogbinding og patcwork. Der er mulighed for at købe kaffe og kage. Nogle gamle  redskaber er opstillet, som man skal gætte  brugen  af, ligesom man deltage i lodtrækning af bøger om Støvrings historie.

Ellers håber museumsforeningen, at gæsterne  kan få en god snak om det som var, og måske selv bidrage med en god historie. Museet har et ønske, om der måske var nogen der kunne bidrage med fotos fra byens håndværkere og handlende, forretninger og værksteder.

Museumsforeningen tilbyder ligeledes mulighed for at se Buderup Ødekirke den 17. september. Her vil lokalhistorikeren Arnt Johansen åbne kirken og fortælle historien suppleret med gamle fotos og plancher. Kirken var sognekirke  for Buderup sogn, og dermed også Støvring,  indtil 1907, hvor  Støvring kirke  blev indviet. 

Ødekirken bliver nu brugt mest til kulturelle arrangementer såsom udstillinger og musik. Kirken rummer rester af kalkmalerier, og på kirkegården er der flere  spændende gravstene med en særlig historie. 

Arnt Johansen er meget vidende  om kirkens historie, så vi vil gerne anbefale at være med. Efter  besøget i kirken kan man passende fortsætte  til højskolen med det nye museum.


e-max.it: your social media marketing partner