Naturens Dag bliver hvert år afholdt i samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Formålet er, at åbne naturen for børn og voksne. I år var temaet Natur uden alder.

Fuglene kan glæde sig til vinter, når de skal tage foderautomaterne i brug

STØVRING: For fjerde gang blev dagen også markeret ved Det Danske Spejderkorps i Støvring. Her havde man valgt at udføre aktiviteter ud fra overskriften En hjælpende hånd til naturen, for, som gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortæller: - Det er faktisk sådan, at den ene af de syv grundregler, man har som blå spejder, er at man skal værne om naturen, så det har vi valgt at sætte fokus på ved Naturens Dag.

Samtidig med, at der var inviteret til Naturens Dag, så mødtes Familiespejd ved DDS Støvring også. Familiespejd er for 3- til 6-årige, hvor man samtidig har en af sine forældre med. 

Familiespejderne og deltagerne på Naturens Dag havde flere muligheder for at hjælpe naturen. Der var således mulighed for at bygge insektboer ved hjælp af konservesdåser eller foderautomater med mælkekartoner.  Der blev gået til opgaven med stor flid, og alle børnene kan nu hjælpe fuglene lidt på vej gennem efterår og vinter med en velforsynet foderautomat.

Der var også tid til at lege og spille vendespillet Skovsvin, og da tiden nærmede sig frokost, så blev saftevandskanden og dejen til snobrød fundet frem. Når man har været aktiv i halvanden time i efterårssolen, så er der ikke noget så godt som en hjemmebagt snobrød, inden man skal videre med en ny spændende opdagelse.


e-max.it: your social media marketing partner