Så enkelt kan budskabet siges, efter en hektisk med god lørdag, hvor genetableringen af Støvring Byfest sammen med Støvring Handel og Erhvervs Havnefest blev en succes.

STØVRING: - Hele dagen var der masser af mennesker i Jernbanegade, og det store telt gjorde, at de små byger i dagens løb ikke jagede folk hjem, men blot ind i teltet. De handlende melder også om god handel i løbet af dagen, hvor der var ekstra mange gode tilbud og ekstra lang åbningstid, fortæller Anders Norup fra byfestforeningen.

Ekstra rundstykker
Det gratis kaffebord i det store telt, der startede HavneBYfesten, blev et trækplaster. De 200 sponsorerede rundstykker fra Mesterbageren slog ikke til, og de 50 ekstra, der blev hentet, fik også hurtigt ben at gå på.

Populære Waterballs
Mange børn fik foretaget en god kræmmerhandel, og der blev solgt 97 funcards til børneaktiviteterne, som håndbold og FDF stod for sammen med et professionelt udlejningsfirma. Især Waterballs var populære, og der var stort set kø hele dagen for at komme ud at ”gå på vandet”. Næste år vil børneaktiviteterne blive sammen geografisk, da der var mange som ikke nåede ned på det sidste legeområde.

Grill med god musik
Meny-slagteren serverede og solgte cirka 150 lækre frokostmenuer, og Støvring Marimbas leverede som vanligt en velspillet og sammensat koncert.

Modeshow
Modeshowet blev et kæmpe trækplaster, og selv en lille irriterende byge kunne ikke holde publikum væk.  Godt 400 havde fundet plads rundt om den røde løber, der var rullet ud i Jernbanegade, og en velopsagt konferencier, Michael Jensen, ledte modellerne fra Blondie, noah, footsteps, Me & Eliza, Stof og Mode, Wagner, Profiloptik, Brillenyt, Hair by Valsø, Salon Brandt sikkert igennem showet. Tøjvalget må åbenbart have ramt publikums smag, for dagen igennem var der god handel i butikkerne.

Havneløbet
Løbeklubben fik kontakt med flere nye potentielle løbere. Deres informationsstand trak dagen igennem nysgerrige indenfor, og godt  40 deltog i den aktive del, der var delt op i en løberute og en gå og informationsrute, hvor Lene Aalestrup informerede om de aktuelle og fremtidige byudviklingsplaner i Støvring.
Blandt de aktive deltagere blev der trukket lod om tre gavekort til Støvring Handelsstandsforening, og de heldige var Claus Sørensen, Julie Olson og Daniel Vendelbjerg.

Havnebanko
Badmintonklubben kunne uddele mange meget fine gevinster sponsoreret af byens butikken til bankospillet i teltet. Godt 120 personer i alle aldre satte sig til bordet for få banko

Den store kagedyst
Bankospillet gik lige over i Den store kagedyst, hvor der var otte konkurrerende kager. Det var et trækplaster, og der var intens spænding i teltet, men dommerpanelet, der bestod af Heidi Knudsen, Lene Aalestrup og Mesterbageren, kiggede og smagte på de indleverede kager.
De politiske kager fra Konservative, RebildListen, Socialdemokraterne og det Radikale Venstre måtte bøje sig for den blå Facebookkage indleveret af Den Skæeve Vinkel v/Janne Schmidt Nielsen, som sammen med en gruppe børn indløste gavekortet på 500 kroner.  

Fadøl’ slap op
En god fest må aldrig gå ned på øl, men ikke desto mindre, så tørlagde grisefestens festglade publikum arrangørernes fadølsbeholdning inden kl. 23.00, så der blev i hast rekvireret nye forsyninger, så ingen kom til at tørste. Det blev en fantastisk aften for de 200, der nåede at få billet til den totalt udsolgte fest. God mad fra SuperBrugsen, veloplagt discjockey og nogle med dygtige fodboldpiger i baren satte rammen, som blev fyldt ud af et festoplagt publikum. Efter spisningen kom yderligere godt hundred forbi for at fest med, hvilket var meget glædeligt.
- Det var en super aften. Vi vil forsøge os med et større telt næste år, og der skal flere toiletter til, men opbakningen var kolossa, slutter Anders Norup.

Meld dig ind i
byfestforeningen
Byfestarrangørerne har stiftet Støvring Byfestforening, og har du lyst til at være med til at arrangere næste års byfest i Støvring, så kan du melde dig ind ved at kontakte en af arrangørerne.
 


e-max.it: your social media marketing partner