Ann-Mette Elten - bedst kendt som forsanger i ”På slaget 12” - sang julen ind i alles hjerte en råkold torsdag aften op til jul i det herrens år 2017. 

Ann-Mette Elten har ved flere lejligheder gæstet Stubhuset med sit band. Her var det popmusikken, der var temaet. Men denne torsdag aften var det julestemning og intim hygge, der stod på plakaten. 

Ann-Mette Elten indtog scenen sammen med sin mand, musikeren Niels Kirkegaard på guitar. Scenen var pyntet op med juletræ og pakker, og belysningen rød og grøn. Der var rigtig lagt op til julestemning. 

Koncerten åbnedes med en rigtig juleklassiker, nemlig Velkommen igen Guds engle små og PS 12-nummeret Nu’r det endelig jul. Herfra gik det slag i slag med smukke danske juleklassikere diskret, men præcist og vellydende - både Ann-Mette Eltens sangstemme og Niels Kirkegaards fine guitarakkompagnement. 

Imellem de enkelte numre talte Ann-Mette Elten om julen og julens betydning for hende og for samfundet og mennesker generelt. Julen kan siges, at være et modstykke til den verden, vi lever i, der rigtigt mange steder er grum og grusom. Julen er tid til kærlighed, hengivenhed og medmenneskelig opmærksomhed. 

Ann-Mette Elten sang salmer fra sit soloalbum Vær Velkommen, der indeholder danske salmer i ny fortolkning. Det var med indlevelse, inderlighed og stor sangteknisk kunnen. Fint guitarakkompagnement fra Niels Kirkegaards fingre. Det var ganske simpelt en fryd for øregangene! 

Og så sange fra soloalbummet Adagio, er udkom i 2012, var på programmet. Adagio er et meget rost album, hvor Ann-Mette Elten prøver kræfter med den klassiske musik. Her synger hun nogle af de store klassiske arier fra operaens verden sammen med Prag Philharmonikerne. Med instrumental play-back fra Adagio sang hun bl.a. Bachs Jesu Bleibet Meine Freude, Loyd Webbers Pie Jesu og Schuberts Ave Maria. Dette gjorde hun med meget stor følelse og indlevelse og ganske anderledes end dét, hun er kendt for, nemlig popmusikken fra PS 12-repertoiret.

Ann-Mette Elten, der stammer fra Aalborg, startede sin sangkarriere som korsanger, bl.a. i Filharmonik Kor i Aalborg. Det skinner tydeligt igennem i sange og arier fra Adagio. Hun har en frasering og betoning, der ligger ganske tæt på, hvad en konservatorieuddannet sanger kan præstere. Bravo, Ann-Mette! 

En rigtig dejlig, afslappet aften i Stubhuset, der hurtigt fik én til at glemme jag og juletravlhed og give sig hen til julefreden en stund, hvor juleglæde og eftertanke fik plads i en fortravlet hverdag. 

Glædelig jul!

Tekst og foto: Karsten Frisk

 

e-max.it: your social media marketing partner