Nu ser man i Nordjyske et billede af vores borgmester, Leon Sebbelin, sammen med Lene Aalestrup stå og række hånden ud i fortvivelse over kommunens kæmpe underskud, som de to ikke har styr på.

Nu vil de spørge ældreråd, handicapråd og andre kommunalt ansatte om råd og forslag til at finde en løsning på deres problemer. Hvem skal sparekniven ramme denne gang?

Ja, spørgsmålet er let. Det er selvfølgelig igen de syge, svage, ældre og handicappede, fordi de magter ikke at stritte imod, så det er det nemmeste.

Kære borgmester Leon Sebbelin, vis et godt eksempel, start i egne rækker! Lug ud i alle mellemleder, direktører og  andre uduelige kolde hænder, som alligevel  ikke laver dagens gerning  og drop alle de goder, som de har, lad dem selv betale for deres pauser, det gør man i det private erhvervsliv. 

Spar på bureaukrati og kontrol, da jeg mener, at det er et alvorligt problem, og at det skal tages seriøst. Begynd med at se i egne rækker.  Se på, hvor mange I har af diæter, hotelregninger, rejser, designermøbler, kunst og dyre udvalgsfrokoster for borgernes penge.

 Kære politikere, hvad med at fraskrive sig vederlag i de forskellige udvalg I sidder i? For eksempel i 2018 i Rebild Forsyning sidder der fire, der hver får 12.500 kroner og en der får 50.000 kroner. Det var en lille begyndelse til at spare  i Rebild Kommune. Samtidig får de også andre gode vederlag.

Udvalg prøver af effektivisere

Kære Lene Aalestrup, hvorfor vågner du først op nu? Der har været så mange advarsler og røde lamper, der i lang tid har brændt, det er for sent, når sovsen er brændt på, så kan den ikke reddes. Nu må alle stramme ballerne sammen og komme i arbejdstøjet, men det er som om I sidder i en drømmeverden på en stor sovepude og tænker på, at det går nok. Hvorfor vil du nu lave et nyt udvalg, som inden for to år skal komme med en helhedsorinteret forslag til visitation i Pleje og Omsorg?

Du styrer lige direkte ud over afgrunden, med udsigt til endnu større overskridelser med risiko for, at blive straffet af staten med 18-20 milionbeløb mindre i bloktilskud fra staten 2020.

Nej, det er nu, du skal handle. Saml al visitation til pleje og omsorg under ét, så vil du kunne spare mange kolde hænder og lave dem til varme hænder i stedet for. Så skån de syge, svage, ældre og handicappede denne gang, det vil give en god mening.

Til det samlede byråd

Lad være med at lave unødvendige, håbløse projekter. Jeg mener det alvorligt og at det skal tages seriøst!

1) Begynd med at se på ledelse/ansættelseskulturen.Er den det rigtige, I har gang i?

2) Brug de ansatte, med deres faglighed, nede på gulvet, og lad dem råde Jer. Det er dem, der holder hjulene i gang?

3) Få ryddet op i alle de uduelige ledere?

4) Spørg nogle fra det private erhvervsliv og få dem til at se lidt på problemerne?

Det var en lille smule råd, som måske kunne åbne jer politikeres øjne.

Af Karl Andersen, Hobrovej 92C 2-4, 530 Støvring

 

Af Det Konservative Folkeparti i Rebild: Jeanette Sagan, Holger Pedersen
og Lene Aalestrup

Læs mere ...

Så kom den længe ventede beretning fra Støvring Museumsforening endelig til alle os lokalhistorisk interesserede medlemmer af foreningen.

Støvring Museum holder til på vores gode gamle Højskole på Hobrovej foran det nye rådhus.

Området omkring Støvring er rigt på fortidsminder og rummer bl.a. flere bronze og jernalderbebyggelser ved Høje Støvring og i Støvring Ådale.

Den nærmeste fortid er ganske godt repræsenteret, ikke blot på museet, men også med talrige ”gamle ting og sager” fra de seneste århundredes Støvring.

Vi håber ad åre, at få mere plads til en permanent udstilling af alle disse herligheder, som for nærværende er opmaganiseret, således at de kan glæde de kommende generationer i Støvring og omegn.

Men disse ønsker kræver flere interesserede og aktive medlemmer, donationer fra fonde og ikke mindst opbakning og forståelse i byrådet for foreningens betydning for kulturlivet i Rebild Kommunes hovedby.

Efter 40 års bosættelse i Himmerland, nær Støvring og flerårigt medlem af Støvring Museumsforening skal jeg med dette læserbrev opfordre alle borgere med interesse for lokalhistorie om at melde sig ind i foreningen.

Af Axel René Aubertin, Bækkedalsvej 24, 9520 Skørping

 

 

De seneste ugers ”fortællinger” i Nordjyske fra Rebild byråds aktuelle ”meritter” giver mig som borger og tidligere byrådsmedlem en klar fornemmelse af den politiske ”stilstand” i kommunalbestyrelsen.

Rebild byråd er totalt politisk handlingslammet og sidder tilbage som et ”forvaltningsstyret” lokalt parlament helt uden politisk beslutningsevne.

Et forvaltningsudvirket budgetforlig, med talrige utålelige besparelser i alle udvalgene uden fornuftige og relevante politiske overvejelser og debatter over forvaltningens åbenlyse ”sparekassepolitik” er for mig et klart ”diagnostisk” tegn på total politisk kollaps i byrådet. Tydeligt bekræftet af artiklen i Nordjyske Himmerland 22/11 ”Ledige job skæres nu væk”.

Man sparer på kronen og lader daleren rulle.

Unødvendige anlægsudgifter til jernbanebrobyggeri i Støvring. Fejlplaceret børnehave ved denne bro. Ønsker om et nyt ”sundhedscenter”. Anlægsudgifter til små forbedringer af idræts- og kulturanlæg, alle uden sikkerhed for de nødvendige midler til driften af disse investeringer.

Automatisk vedtagelse af forvaltningens ”fordyrende” besparelser på kommunens veje og øvrige anlæg.

Ufornuftige og ”fordyrende” besparelser på børne- og ungeområdet.

Manglende overblik over driftsudgifterne på ældre og omsorgsområdet.

Det er således tydeligt for enhver, at byrådet har mistet det politiske greb om ”driften” af Rebild Kommune efter at Oplandslisten med Søren Søe i spidsen forlod byrådsarbejdet i 2017.

Kære byrådspolitikere i Rebild kommunalbestyrelse, I er ikke valgt som administratorer, men som lokalpolitikere, hvis fornemste opgave det er, at skaffe de nødvendige midler til at drive kommunen politisk forsvarligt i overensstemmelse med borgernes ønsker og forventninger i hele kommunen.

Af Axel René Aubertin, næstformand i Oplandslisten, Bækkedalsvej 24, Skørping

 

Ofte kan det være svært at finde en parkeringsplads omkring Støvring centrum og derfor kan man blive fristet til at parkere ved City Ccenteret. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man får stillet p-skiven, holder der for længe eller holder skævt. Som et af de få steder i byen er der nemlig ofte kontrol og et besøg i centrets butikker, andre butikker i området, en skole-hjemsamtale eller et lille møde i banken, kan hurtigt koste omkring kr. 800.

Det undrer mig, at de handlende i centret accepterer disse restriktioner, idet det må være i deres interesse at så mange som muligt kommer i området. 

For Støvring som by tænker jeg, at det er enormt skadeligt, idet der er i tusindvis af parkeringspladser uden restriktioner i City Syd som vel må anses som den største direkte konkurrent til Støvrings mange specialforretninger og dagligvarebutikker. 

Jeg ved, at vi er mange, som gerne vil handle lokalt, men for mit vedkommende, så skal det samtidigt være let og man skal i hvert fald ikke mødes af en parkeringsbøde.   

Så min opfordring til byens befolkning er, at være ekstra opmærksom på forholdene ved parkeringspladsen ved City Centret og til ejerne, at de ser af at få fjernet de tåbelige restriktioner, der er på området.

Af Dorte Skjødt og Henrik Hejndorf

 

Doktorvænget 6

9530 Støvring

mail@folkebladet.info

 

ÅBNINGSTIDER:

Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00

Fredag kl. 8.00-15.00