STØVRING: Til DGI Nordjyllands virtuelle årsmøde tirsdag den 27. april blev det Støvring Esport, der løb med titlen som Årets Idrætsforening.

Tirsdag aften afholdt DGI Nordjylland – på noget usædvanlig vis – årsmøde. Det hele foregik i år online, og selvom omstændighederne var anderledes, blev det nordjyske foreningsliv igen i år hyldet for deres indsats.

Som vanligt blev Årets Idrætsforening kåret, og finalefeltet bestod af tre foreninger, som en jury, bestående af repræsentanter fra DGI Nordjyllands bestyrelse, havde valgt: Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening, Støvring Esport og Gymnastikforeningen Vidar. I år er afstemningen til Årets Idrætsforening foregået online, hvor alle DGI Nordjyllands medlemsforeninger har haft én stemme pr. forening – og det endte med, at Støvring Esport løb med den fornemme titel.

- Vi havde ikke regnet med at blive årets DGI-idrætsforening i Nordjylland. Vi var oppe imod to gode modkandidater. Det at vi så alligevel vinder, viser at vi har noget nyt at byde på ift. børn og unge i foreningslivet, fortæller Torsten Topbjerg, formand i Støvring Esport.

Rummelig forening med plads til alle

Støvring Esport er en ung og nyetableret forening, som startede op i februar 2020. Derfor kom corona og nedlukning også på et rigtig skidt tidspunkt for dem.

Foreningen er dog siden foråret 2020 frem til foråret 2021 vokset markant i både antal medlemmer og frivillige. Noget af det, som de har stor succes med er bl.a. deres evne til at favne alle typer af medlemmer. Hos dem er alle velkomne, og det er uanset baggrund. Det fortæller Torsten Topbjerg, der er formand i foreningen:

- Vi har en enormt vigtig opgave hos os i at være rummelig ift. nogle børn, som langt hen ad vejen ikke er en del af et foreningsliv i forvejen. Som forening vil vi rigtig gerne give dem gode oplevelser, ved at være en del af vores fællesskab. Du kan komme som du er og være en del af det her, og derfor rammer vi også en gruppe, som ikke nødvendigvis vil være en del af fodbold eller håndbold.

Hos Støvring Esport er fællesskabet i højsædet. Det betyder også, at de har indrettet deres lokaler herefter. Halvdelen af pladsen er brugt på at skabe et fællesområde uden gamermaskiner. Her kan medlemmer, forældre og frivillige mødes og snakke med hinanden og være sociale, og det er en vigtig del af DNA’en i foreningen – at du kan dyrke fællesskabet.

Lånte maskiner ud til medlemmerne under corona
Som nystartet forening kom corona på et skidt tidspunkt. Men i Støvring Esport ser de muligheder og vendte restriktionerne under corona til en positiv udfordring. Derfor har de siden nedlukning arrangeret hjemmetræning hver uge. Det har været fastsat til præcis samme tidspunkt som den normale træning i foreningen, så børnene har kunne følge deres ”normale” program. Noget som er blevet taget rigtig positivt imod:

- I foråret tabte vi ikke medlemmer og frivillige under nedlukningen, men vandt nye medlemmer og frivillige. Fordi vi kunne tilbyde hjemmetræning og det her fællesskab. Et fællesskab som er vigtigt for alle børn og unge. Vi fik derfor også mange beretninger fra forældre, om hvordan deres børn så frem til de her ugentlige hjemmetræninger. Det var et lyspunkt i en verden, hvor man ikke måtte mødes og lave noget sammen med andre, fortæller Torsten Topbjerg.

I foreningen er der en del medlemmer, som ikke har en gamermaskine derhjemme af forskellige årsager. Men for at de kunne blive ved med stadig at dyrke fællesskabet tilbød foreningen dem at låne en maskine med hjem under coronanedlukningen. Og ikke nok med det, så er instruktører fra foreningen kommet hjem og hjulpet dem med at sætte den til, så de kan være en del af den ugentlige træning.

- Vi har valgt ikke at se nedlukningen som noget, vi kun kan reagere på ved at gå i dvale. Vi må udfordre den og finde former så vi også kan mødes under den, fortæller Torsten Topbjerg.

Hyldet til årsmøde
Det store arbejde, som foreningen har gjort det seneste år kulminerede i går med kåringen som Årets Idrætsforening i DGI Nordjylland, og virtuelle klapsalver fra deltagerne til årsmødet. Foreningen var samlet i deres lokaler, hvor frivillige og bestyrelsen var til stede. Her gjorde Torsten Topbjerg, formanden, også klart hvad sådan en pris betyder for foreningen.

- Det er et kæmpe cadeau. Ikke alene til os som nystartet forening, men specielt til eSport som foreningsaktivitet. Organiseret eSport, henvender sig til en gruppe af unge og frivillige, som ellers ikke kommer i foreninger og fællesskaber fysisk. Titlen giver os endnu mere mulighed for at komme ud med det budskab på hele esportens vegne, slutter Torsten Topbjerg.

 

e-max.it: your social media marketing partner