Så har du nu muligheden for at komme med på en guidet tur arrangeret af Hjerteforeningen Rebild søndag den 21. august.

 

Lille Vildmose er et naturområde i Aalborg Kommune og Mariagerfjord Kommune i det nordøstlige Himmerland, omkring 28 km sydøst for Aalborg. Den østligste del af mosen går ud til Kattegat ved Øster Hurup Strand. Lille Vildmose er en del af Natura 2000-området nr. 17 og er både habitatområde og fuglebeskyttelsesområde. 

Lille Vildmose er ikke så lille endda. Tværtimod er den stor, våd og vild. Det store område på 7.600 hektar er en ægte dansk vildmark med storslået og uberørt natur samt et unikt dyreliv - en naturrigdom, som mange ikke ved findes i Danmark.

Hjerteforeningen Rebild tilbyder nu medlemmer samt en ledsager en guidet tur søndag den 21. august. 

Turens guide er skov- og landskabsingeniør Jens Vinge.

Der er busopsamling på parkeringspladsen ved Grangårdscentret i Støvring samt efterfølgende på parkeringspladsen ved Skørping Idrætscenter.

Bussen kører til Sig-gaardsvej, hvor deltagerne sættes af og går frem mod plateauet og nyder den fine udsigt. Herfra går man ad vandrestien gennem sumpskoven på plankesti til Vildmosevej, hvor bussen samler deltagerne op. Gåturen er ca 2,5 km.

Herfra køres der videre til Portlandmosen eller Tofte Sø, afhængig af tidsforbruget.

Tilbage ved Lille Vildmosecentrets madpakkehus, hvor man kan nyde de af Hjerteforeningen medbragte sandwich og vand.

Hele turen er gratis for medlemmer af Hjerteforeningen, og desuden kan hvert medlem også tage én ledsager gratis med. Der er begrænset deltagerantal, så hurtig tilmelding tilrådes.

Jens Vinge.

e-max.it: your social media marketing partner