SULDRUP: Ja, enten prøver forfatteren at lave den berømte og svære to’er; måske opstår der et nyt univers af for- eller bi-historier, eller også får succesfortællingen lov at stå alene og tale for sig selv som det helt særlige værk, den nu engang er. Og så er det op til alle beundrere og fans at finde ud af, hvad de vil stille op med alle de løse ender og mulige fremtidsudsigter for alle personerne i fortællingen.

Faktisk er dette sket blandt de utallige Matador-fans, som findes i det ganske land. Bakken har opført sit eget lille Korsbæk, som er befolket af skuespillere, og de besøgende kan gå en tur på Postgården og nyde en god middag. Desuden danner kulisserne hvert år rammerne for DM i Matador, hvor deltagerne dyster i hardcore afsnit - paratviden. 

Matadorserien rummer desuden en hel del god musik udover den udødelige titelmelodi. De tre hovedkarakterer i serien Elisabeth Friis, Kresten Skjern og Dr. Hansen danner i slutningen af serien en klavertrio, som også har til formål at dække over deres engagement i modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. Da tyskerne kommer lidt for tæt på, brænder de det belastende materiale og opløser trioen med løftet om at spille igen efter krigen. ”Efter krigen kan vi alt”, siger de til hinanden inden de skilles.

Tre Aalborgmusikere, som har spillet sammen i mere end ti år og givet koncerter i hele regionen, har ladet sig inspirere af historien og musikken i Matador. Klavertrioen, som består af Synnøve Gustavsson, violin, Hanne Houengaard, cello og Arne Jørgen Fæø, klaver har sammensat et program, som tager udgangspunkt i noget af den musik, man hører i serien, og tilføjer noget af den musik, der burde have været med, hvis tiden var til det.

Publikum kan glæde sig til et farverigt og varieret program med smuk musik med værker af bl.a. Mozart, Beethoven, Jacob Gade flere andre, og når det kombineres med et par gode historier fra de svundne tider i Korsbæk er der lagt op til, at alle kommer i den skønneste Matadorstemning.  

Koncerten foregår i Suldrup Kirke.

e-max.it: your social media marketing partner