I år fejres vi Havens Dag lørdag den 11. og søndag den 12. september 2021. 

For 30. gang er det Havens Dag, og traditionen tro fejrer vi det den anden weekend i september. Havens Dag opstod i et samarbejde mellem Danske Havecentre og Danske Planteskoler og fejres i september, når årets bedste plantetid begynder. September er et godt tidspunkt at planlægge, hvordan haven skal se ud næste år.  For at kunne nyde planterne i fuldt flor forår og sommer er planlægning altafgørende.  

Årets tema er Dyreliv i haven - vær med til at sikre flere insekter i din have. 

Vær med til at sikre flere insekter i fremtiden
Selv det mindste staudebed eller altankasse med nektarholdige planter gør en forskel.

Flyvende insekter forsvinder 
Vidste du, at manglende bestøvning resulterer i 70% mindre høst af afgrøder? 

Verden har gennem årene mistet en stor del af insekterne, og det er et alvorligt problem, da insekter er en afgørende del af livet på Jorden. 

At skabe bedre betingelser for nytteinsekterne er nødvendigt. Det er ikke kun bæredygtigt for helheden, men din have vil være bedre beskyttet mod skadedyr og du vil opnå større udbytte af afgrøder. 

Uanset om din have er på 1000 kvm. eller blot 50 kvm., så bidrager blomsterne med både nektar og pollen til den samlede natur. Selv det mindste staudebed eller altankasse med nektarholdige planter gør en forskel for diverse insekter, som kan finde føde. 

En weekend med fokus på nytteinsekterne i Gug Planteskole 
I anledning af Havens Dag og årets tema, inviterer Gug Planteskole alle, der interesserer sig for haven, bæredygtighed og økologi til en spændende weekend. 

De byder på sjove aktiviteter og inspiration til, hvordan du indretter haven på en måde, så du skaber mere liv og biodiversitet.

Se annonce.
_ _ _

6 tips til at give biodiversiteten og nytteinsekterne en hjælpende hånd: 

1. Plant bivenlige planter som f.eks. sommerfuglebuske, lavendel, katteurt og bjergmynte samt andre nektarholdige planter. 

2. Plant bivenlige buske som kornel, hassel, ribs, solbær m.m. 

3. Nedlæg noget af græsplænen og etablér en blomstereng i august/september. 

4. Husk vand i haven - anskaf et fuglebad og stil gerne en underskål med vand i. Nytteinsekterne og fuglene vil elske dig for det. 

5. Gemmesteder er vigtige. Har du afklip, blade, kviste og lign., så lad det give ly og læ for smådyr og insekter. Sagt på en anden måde, lad være med at rydde alt for meget op i haven. Anlæg eventuelt et kvashegn. 

6. Lav eller køb et insekthotel og hæng det op i haven. 

 

e-max.it: your social media marketing partner