Sommermusikfestival i Rebild Provsti.

HAVERSLEV: Der er stadig længe til sommer, men en arbejdsgruppe af organister i Rebild Provsti er allerede nu i fuld gang med planlægningen af en sommermusikfestival med en halv snes koncerter fordelt rundt i provstiet kirker fra den 24. juli - 26. august 2021. Sommermusikfestivalen, der har fået navnet Midthimmerlandske Sommerkoncerter, er tænkt som en invitation til at besøge de mange smukke kirker i provstiet og krydre besøget med koncerter med hhv. lokale kirkemusikere og professionelle musikere og kor fra hele landet. 

- I sommertiden er mange andre kirkeaktiviteter sat på vågeblus, men musikken spiller stadig, og det er vores håb, at vi gennem sommerkoncertrækken ville kunne gøre opmærksom på kirkerne som en vigtig del af sommerlandet i Rebild Provsti og på denne måde at kunne inspirere til at lade sommeraftenturen gå til musikakkompagnerede besøg i  kirkerne, fortæller organist i Aarestrup-Haverslev, Anette Kjær på vegne af organisterne i Rebild Provsti.  

Spændende 

og alsidigt program

Programmet byder på mange forskellige musikgenre og musikalske konstellationer. 

Her er bl.a. kormusik med Coro Misto i Skørping Nykirke, orgelmusik ved Støvring-organisten Maren Tang i Støvring kirke, en sensommerkoncert med de to sangere Caroline Pedersen og Jens Olav Heckmann akkompagneret af Natasha Kutsko Jensen i Bælum kirke og en kammerkoncert med guitar/celloduoen Munk-Riegels i Aarestrup kirke. I Veggerby kirke bliver der mulighed for at opleve koncertprogrammet ”Hvor finder vi glæden?” med Klezmerduo,  og Arne Andreassen gæster Øster Hornum kirke med en koncertaften under overskriften ”Lysets længde – en messe i mørket”.

Der vil i løbet af foråret blive lavet en folder om sommerkoncerterne, hvor de enkelte koncerter er nærmere beskrevet. Folderen vil kunne hentes i kirkerne, på bibliotekerne m.m., og der vil komme lokale annoncer og omtale. 

- Vi glæder os meget til at præsentere det fulde og færdige program lidt senere på foråret, og ikke mindst til at søsætte dette nye initiativ, der forhåbentlig ville kunne blive en årlig tilbagevendende begivenhed i Rebild Provsti , slutter Anette Kjær på vegne af organisterne bag Midthimmerlandske Sommerkoncerter. 

e-max.it: your social media marketing partner