Tænd ovnen på 200 grader.

80 g smør
100 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
100 g havregryn
3 spsk. mel
1 tsk bagepulver
30-40 g mørk chokolade

Smelt smør i gryde. 

Rør sukker, vaniljesukker og æg let sammen. Tilsæt så mel, havregryn og bagepulver og til sidst den grofthakkede chokolade.

Sæt kagerne med en teske på bagepapir på plade. Hver plade kan rumme 9-12 kager – afhængig af størrelse. De flyder en del ud! Bag 8-10 min.

_ _ _

Se så har jeg set på kalenderen, at det er uge 42 NU! Det betyder, at mange børn og deres forældre har efterårsferie. Hvad skal I så lave? 

Da mine børn var i skolealderen, og vi havde ferie, var der altid flere ting på programmet: Vi skulle besøge mormor og morfar i Syvsten, farfar og farmor i Suldrup, og så skulle vi ud i naturen – ud at gå længere ture, og så kom vi hjem til et eller andet ekstraordinært! Det var jo ferie. Ofte var det noget hjemmebagt, som f.eks. en kringle, boller eller småkager. Og fælles for det hele var, at børnene var med til at bage det. 

Havre-chokokager hører til den slags, der ikke kan laves forkert
– overhovedet ikke. Det er kun et spørgsmål om ikke at brænde sig. Jeg bager dem indimellem stadig – ja det er jo faktisk derfor, de er i avisen i dag – og alle synes om dem. De kan holde sig længe, hvis de får lov……
Men børn og andre slikmunde har det med rigtig nemt at kunne finde, hvor de er. Formålet er vel også, at de forsvinder igen.

Hvad mon jeg skulle mene om dem, hvis de fik lov at stå i laaaaang tid?
Uha, det tør jeg da slet ikke tænke på.

e-max.it: your social media marketing partner