REBILD: Torsdag den 17. september bliver der mulighed for at besøge Rebildcentrets Gårdbutik, som slog dørene op for første gang i foråret 2019. Her kan man blandt andet købe lamme- og oksekød samt lammeskind og uldgarn fra egen besætning samt en masse specialiteter, lokalproduceret af områdets planter og urter eller i lokalområdet. 

Parret, Marie Skjødt Fisker og Andreas Eg Lomborg, driver også naturlandbruget Flyvende Græsning sammen med gårdbutikken. 

Andreas har været selvstændig naturplejer i tretten år, og Marie kom med for seks år siden, da hun lærte Andreas at kende. Marie Skjødt Fisker er uddannet skolelærer og Andreas Eg Lomborg er biolog. I dag er de begge beskæftiget med naturplejen. Parret har 1.000 moderfår, der i år har fået cirka 1.500 lam. De har også 200 kreaturer af racen Dexter/Galloway. 

Parret vil på aftenen fortælle om det arbejde, der udføres bl. a. mellem Rebild Bakker og i Lindenborg ådal. Dyrene udfører naturpleje på kommunale, offentlige og private arealer i Nordjylland og afgræsser frøgræs- og slætmarker om vinteren for landmænd.

Hjemme ved gårdbutikken har de også en lille hyggebesætning, der består af en flok geder, grise og to lamaer. Derudover kan der i øjeblikket opleves 50 får og lam og 50 køer og kalve. Alle Marie og Andreas’ dyr græsser usprøjtede og ugødede arealer, og dette resulterer i lækkert naturkød. Dyrene plejer naturen så biodiversiteten fremmes. Naturkødet sælges blandt andet i gårdbutikken. Der bliver mulighed for en lille vandretur på den nyanlagte rute som er ca. 2 kilometer rundt om folden.

Besøget afsluttes med små smagsprøver af de forskellige specialiteter, sikkert også lidt Volsted Gin.

e-max.it: your social media marketing partner