- Tirsdag, 19. februar 2019
STØVRING: En undersøgelse af trivslen på de danske gymnasier viser, at eleverne er særdeles tilfredse med både det faglige og det sociale miljø på Støvring Gymnasium.
Undersøgelsen er lavet af firmaet Ennova, og den viser, at Støvring Gymnasium ligger på andenpladsen i Danmark med elevtilfredshed, kun overgået af Odder Gymnasium.
En gruppe elever fra 1.g, 2.g og 3.g uddyber nogle af de mange aspekter i undersøgelsen.
Anti-hierarki
Der er plads til alle på Støvring Gymnasium. Sofie Brunø Knudsen, der går i 1.g, slår fast, at der ikke er forskel på om man går i 1.g, 2.g eller 3.g. Det starter allerede første skoledag, hvor tutorerne fra 2.g og 3.g står parat for at hjælpe de nye elever. Ida Toft Petersen fra 2.g supplerer, at det er vigtig med tutorerne, igennem dem får man som ny elev hurtigt relationer også til de ældre årgange.
Eleverne påpeger også, at der gennem de 3 år i gymnasiet er flere fag, hvor de går sammen med elever fra andre klasser og årgange. Også herved lærer de hinanden at kende.
En rar og åben bygning.
Den lyse og åbne bygning med det store fællesareal betyder, at alle møder alle hver dag. For Rolf Bisgaard Poulsen fra 3.g betyder det meget, at der både er plads til fællesskabet og plads til at kunne trække sig lidt tilbage i de nye grupperum, hvis man ønsker at arbejde i fred og ro.
Rasmus Kock Christmann fra 2.g supplerer, at den åbne bygning betyder, at man hurtigt lærer elever fra de andre årgange og klasser at kende. Der er hverken skrevne eller uskrevne regler, alle må være overalt.
Ansvar og tillid
For Julie Frisgaard Pedersen, der er næstformand i elevrådet og går i 1g, er det afgørende, at alle på gymnasiet viser hinanden tillid. Det åbner for en masse muligheder som elev, hun giver eksemplet, at en gruppe elever gerne ville se ”Superbowl” sammen, de fik lov til at bruge skolen og overnatte. De sørgede naturligvis for, at alt foregik ordentligt og at der var ryddet helt op næste morgen.
Rolf Bisgaard Poulsen fortæller, at eleverne har dannet en lang række udvalg, hvor de påtager sig et stort arbejde. Han er selv med i et nydannet miljøudvalg, hvor elever fra alle klasser arbejder målrettet for, at Støvring Gymnasium i forbindelse med Klima Rebild kan få det grønne miljøflag.
Gensidig respekt
Ida Toft Pedersen har været med som en af solisterne i gymnasiets musical Thorkild, der blev opført for 2 uger siden. Stykket er skrevet af 6 elever, og hele holdet på 30 elever har lagt ugers arbejde i den succesfulde forestilling. Hun fortæller, at det betyder rigtig meget at opleve, at lærerne bakker op om de mange ideer og initiativer, som eleverne tager. Eleverne var rigtig glade for, at også lærerne kom og så deres forestilling.
Rektor Jens Nielsen er naturligvis også glad for, at eleverne stortrives på Støvring Gymnasium. Han slår fast, at nu har vi fået en grundig rapport om elevmiljøet både fagligt og socialt. Næste skridt er at få nedsat en lille arbejdsgruppe med elever, lærere og ledelse. Målet er at fastholde alt det, der er lykkes, og kigge på om der er noget, vi kan gøre endnu bedre.
En gruppe elever i fællesarealet.