At Tommy Degn, viceborgmester, Dansk Folkeparti

Budget 2022 i Rebild vedtaget med 25 ud af 25 mulige stemmer. Alle partier er med.

Tirsdag den 5. oktober tog det kun 12 timer at blive enig om budget. Fra os i Dansk Folkeparti skal der lyde en tak til alle de øvrige partier for gode og langtrukne forhandlinger. 

Det langvarige forløb skyldes jo nok en ændring af fremgangsmåden omkring budgetforhandlingerne, hvor alle deltog, til i stedet for kun at var gruppeformændene, der forhandlede alene. Fint tiltag, som vi mener bør fortsætte. 

Helt generelt mener vi i Dansk Folkeparti, at med de forudsætninger, der var i budget fra starten af, nemlig et minus på godt 30 mill. kr.,  ja, så er et budget, der ender på et ”0” jo i orden. Når man ser på indholdet - både af de penge der udmøntes, og de fremtidige tiltag af rent politisk karakter, ja, så støtter vi helt op de ting, der er blevet enighed om. Her nævnes bl.a.:

Der er fundet løsninger på nye børnehaver i Støvring og Skørping, ligesom der prioriteres penge til udvidelse af skolekapaciteten i Støvring.

Der påbegyndes arbejde med et beslutningsgrundlag for modernisering af pleje- og ældreboliger. 

Sundhedsudvalget har anvist et råderumsbeløb som bruges til senere opstart på Ådalscentret og til ændring af nye boliger på Ådalscentret til almenlige demensboliger

Dette er bare nogle af tiltagene i det nye budget. Men noget af det vigtigste - ud over disse ting - er, at det sparekatalog på to procent, der var bedt om på alle områder, ikke blev ført ud i livet. Det ville have betydet væsentlige serviceforringelser på alle områder.

e-max.it: your social media marketing partner