I weekenden havde Ulrik Linnemann sin debut i kongeklassen i Rallycross, ved det belgiske mesterskab. Løbet skulle fungere som træning for Ulrik, inden han skal deltage ved Europamesterskabet i sin nyindkøbte SuperCar og det endte, over al forventning, ud i en sejr til Danmark. 

Forventningerne var små, da Ulrik Linnemann og teamet kørte mod Belgien i fredags. Flere stjerner fra VM-serien havde nemlig også tilmeldt sig denne afdeling af det belgiske mesterskab, for at træne inden sæsonen. 

- Mine forventninger til løbet var ikke særlig høje, fordi det er første gang i den nye bil. Det er et stort spring, fra en bil med forhjulstræk og 220 hk til en firhjulstrukken bil med 560 hk, så derfor skal både jeg og teamet lære nye ting, fortæller Ulrik Linnemann, som har ligget syv år i top fem i Europamesterskabet i den mindre klasse, Super1600.

Hele weekenden udførte teamet nogle små ændringer, og Ulrik Linnemann fik lært bilen bedre at kende, efter et par begynderfejl.

Efter de indledende heats lå det danske team på en andenplads, lige i hælene på Andreas Bakkerud, som er én af stjernerne fra det prestigefyldte verdensmesterskab. Andreas Bakkerud har stor erfaring, og kører i denne sæson hos et Audi fabriksteam, så derfor var han storfavorit til at tage guldet til dette træningsløb. Ulrik Linnemann kørte hele weekenden hurtigere end flere andre kørere fra EM-feltet, herimellem Derek Tohill fra Irland, som fik en syvendeplads i Europamesterskabet i 2017.

I finalen var der tumult i første sving, men Ulrik Linnemann fik lagt sig på en sikker plads til sølvet. Andreas Bakkerud udgik på den sidste omgang grundet problemer med bilen, og Ulrik Linnemann løb med førstepladsen. - Det var sjovt, at have en VM-kører at måle sig med. Mine omgangstider var utrolig tætte på hans, så det bliver spændende at se, hvordan jeg kan placerer mig i EM-feltet, fortæller Ulrik Linnemann, som er meget tilfreds med den nyindkøbte racerbil, og er klar til den første afdeling i Europamesterskabet, som løber af stablen den 14. april i Spanien.

e-max.it: your social media marketing partner