STØVRING: Det var absolut en dag, som Maria Larsen Møller fra Rebild Sportsrideklub ikke havde set frem til.

Når man som rytter er fyldt 16 år, slutter muligheden for at starte til pony-stævner ved årsskiftet. 

Maria Møller Larsen  skulle således ride sit sidste pony-stævne på sin dejlige sportspony, Rawa’s Charon, lørdag den 30. december i Han Herred hestesportsklub.

“Pony-tiden” er slut. Det er rigtig trist, når man elsker sin sport og sin pony, og det lige går helt fantastisk godt.

Maria Møller Larsen havde valgt at starte to klasser, for så er erfaringen, at det nok skal gå rigtig fint i mindst én af dem. 

Selv om Maria nok var lidt påvirket af situationen, gik det rigtig flot for hende i den første klasse. Faktisk lykkedes det hende, at lave personlig rekord i denne klasse, som hun faktisk ikke har redet så meget de seneste måneder, da det mest var da hun lavede B-kvalifikationer med Charon hun red klassen LA6. B-kvalifikationen fik hun jo til sommerferien.

Hun opnåede denne gang 68,8%, og sikrede sig dermed en førsteplads. 

Det var en dejlig oplevelse, og det tog lidt af presset på Maria Møller Larsen  til sidste klasse. 

Her gik det dog ikke som planlagt, for Charon var noget forstyrret pga. meget larm fra en hest, der ikke ville læsses lige udenfor ridehallen, hvor Maria red konkurrence. Den oplevelse putter man i glemmebogen, og husker kun på den dejlige tur i LA6.

Det har været en fantastisk oplevelse for Maria Møller Larsen, at tage sin pony med fra næsten almindelig dygtig pony, der lige kunne ride de svære p-klasser, og så til at hun og Mette (storesøster og træner) fik uddannet ham, så han klarer sig blandt Danmarks absolutte top i pony-dressur.

Ekvipagen har opnået mere end de havde håbet på. Godt nok har Charon nogle rigtig fine gangarter, men at det faktisk skulle lykkes dem både at blive B-ekvipage og opnå A-kvalifikationer, det er rigtig stort.

De største oplevelser for Maria Møller Larsen var nok deltagelsen i DM-ponydressur for hold 2017, samt at hun opnåede de to A-kvalifikationer efter at være blevet B-ekvipage. 

B-stævnet med Rosenparaden i Hedensted var ridemæssigt top-oplevelsen, her fik hun en ottendeplads ud af 32 ekvipager. (Et B-stævne er et landsstævne, hvor de dygtigste ekvipager konkurrerer - svarende til superliga-fodbold).

Så må fremtiden vise, om der bliver mulighed for stævnedeltagelse på hest, som jo er muligheden, når man er for gammel til pony.

 

e-max.it: your social media marketing partner