STØVRING: I torsdags gæstede Oysterband STUBhuset. 

Det britiske band, som har over fier årtier i deres musikalske bagage, er et højt respekteret folk-rock band, som har været med til at præge musikscenen igennem mange år. Tre af grundlæggerne er fortsat med i front, nemlig John Jones, Allan Prosser og Ian Telfer, og herudover bestod bandet denne aften af Dil Davies, Al Scott og Adrian Oxall. 

Oysterband gør tingene på deres egen måde, og det har de altid gjort, og netop det, var da også en af begrundelserne for, at de sidste sommer på Skagen Festival meget velfortjent fik overrakt Den Danske Folkemusikpris. 

Bandet har turneret flittigt, og spillet rigtig mange gange i Danmark både på spillesteder og på festivaller, hvilket har medvirket til, at de har opbygget en trofast fanskare. Det var tydeligt, at mange af disse havde fundet vej til Støvring i torsdags. 

Nogle af publikummerne i torsdags bemærkede højst sandsynligt, at guitarist Alan Prosser spillede i strømpesokker. Lige inden musikerne skulle på scenen, var vi et par stykker, der opdagede, at guitaristen stod i strømpesokker. You forgot your shoes, mindede vi ham venligt om, hvortil han svarede nej, og derefter forklarede os, at han foretrak at spille i strømpesokker – og sådan blev det også, og det blev det ikke ringere af. Stemmening forblev høj både hos publikum og hos musikerne på scenen. Det var tydeligt, at måske især forsangeren John Jones nød det og blev glad, når publikum sang med. Sammen med Ian Telfer styrede John Jones os med stor sikkerhed igennem koncerten, og efter masser af fællessang især under ekstranummeret  Put out the lights, kunne de seks særdeles rutinerede herrer takke af, og publikum kunne gå glade hjem ovenpå en dynamisk og medrivende god koncert. 

John Jones: Sang og melodeon. Allan Prosser: Guitar og sang. Ian Telfer: Sang, violin, keyboard og concertina. Dil Davies: Trommer. Al Scott: Bas, mandolin og sang. Adrian Oxaal: Cello og sang.

Tekst: Helle Jørgensen, musikchef. Foto: Mads Bødker

 

e-max.it: your social media marketing partner