Gymnasieprojekt i Folkekirkens Hus i Aalborg om mødet mellem naturvidenskab og religion

Hvad er meningen? Det spørgsmål har et stort antal gymnasieelever spurgt sig selv og hinanden om sig selv om i uge 47, hvor projektet Hvad er meningen? satte dem i stævne i Folkekirkens Hus i Aalborg.
Hvad er meningen er et unikt samarbejde mellem Folkekirken, Aalborg Universitet og nordjyske gymnasier. Det handler om mødet mellem naturvidenskab og religion, og gennem 3 dage er eleverne blevet udfordret af oplægsholdere fra begge verdener.
800 elever deltog i projektet, hvor filosoffer, præster, forskere, læger og lektorer belyste nogle af livets store spørgsmål fra to meget forskellige vinkler.
Eleverne arbejdede ud fra fire forskellige problemstillinger på forskellige workshops:

- Menneskesyn og intelligens
- Adfærd og dannelse
- Ondskab og lidelse
- Sandheden

 

Naturvidenskaben er en af de sandhedsskabende drivkræfter i samfundet, men hvordan forholder den sig til emner, hvor det handler om tro og følelser i stedet for ren fakta? Religion har igennem tiden været i modstrid med videnskaben, men forholder det sig stadig sådan og kan de to mon forenes i dag?
Eleverne var på forhånd tilmeldt fire workshops, så de kunne få flere vinkler på samme emne.
Victoria Kjær Vestergaard og Liva Tinggaard Nielsen, Støvring Gymnasium fortæller: - Vi har fået meget ud af denne dag. Det har været spændende med de to forskellige vinkler på samme emne. Vi mennesker vil så gerne sætte ting i kasser, men der findes nogle problematikker, hvor dette ikke kan lade sig gøre. Hvad er godt og hvad er ondt? Det kommer meget an på ens indgangsvinkel.
Vi har fået god inspiration her i dag til at arbejde videre med emnerne hjemme på gymnasiet.
Projektleder Anna Margrethe Saxild som har været en af arrangørerne bag projektet fortæller:  
- Projektet er et fantastisk samarbejde mellem forskellige aktører, der ikke har for vane at arbejde sammen. Derfor er det interessant at få det ”clash”, der ofte opstår mellem religion og naturvidenskab, til at gå fra at være et ”enten-eller” til et ”både-og”. Mødet viser netop, at disse komplementerer hinanden, når vi skal prøve at finde svar på livets store spørgsmål og blive klogere på hvad meningen er…”

e-max.it: your social media marketing partner