STØVRING: Godt begyndt er halvt fuldendt, lyder en kendt vending. Det mener de også på Støvring Gymnasium.


Hvorfor sende alle skolens 1.g-elever på endnu en hyttetur, når de allerede har haft deres gang på gymnasiet i tre måneder?
Kun en uge inde i dette skoleår drog en samlet 1.g-årgang på hyttetur til Spejdercenter Thorup Hede for at lære hinanden at kende og snuse lidt til den berømte SGY-fællesskabsånd. Men hvordan kan det så være, at samtlige 1.g’ere nu igen har været på hyttetur?
Det er såmænd ikke så underligt. Årsagen er, at 1.g’erne netop har afsluttet deres grundforløb. Grundforløbet blev indført i 2005 og er et forsøg på at hjælpe og vejlede eleverne til valg af det efterfølgende studieretningsforløb. Inden for de første tre måneder på gymnasiet er eleverne blevet introduceret til de forskellige fag, som de har kunnet vælge at specialisere sig i. Tanken er, at flere elever på den måde vælger rigtigt i første omgang og ikke skrifter studieretning senere i gymnasietiden. Strukturen betyder dog, at 1.g’erne igen til en vis grad skulle begynde forfra socialt, da de mandag den 11. november begyndte i deres studieretningsklasser.
Af den grund er endnu en hyttetur på sin plads, mener de på Støvring Gymnasium. Her er der, endnu en gang, lagt en stor indsats i at få eleverne til at føle sig velkomne og godt tilpas: - Det er fællesskabet mellem eleverne, der danner fundamentet for en god tid her på gymnasiet. Derfor har vi meget fokus på, at eleverne trives i klasserne og på skolen generelt. Vi taler om, og får tit ros for udefra, at der er en helt særlig ånd her på skolen; SGY-ånden. Det er vi meget stolte af, forklarer rektor Jens Nielsen.
Mens den første hyttetur var fælles for alle 1.g’erne, var turene denne gang naturligvis opdelt i de nye studieretningsklasser. For at sikre, at eleverne selv involverer sig i at skabe en god klassekultur, har en af hyttetursaktiviteterne været, at eleverne skulle give deres bud på, hvad der skaber ’den gode klasse’.
Det er i høj grad gymnasiets tutorer fra 2.g og 3.g, der – igen – har været primusmotorer for hytteturene. Det er dem, der har planlagt de fleste aktiviteter for 1.g’erne. På den måde skabes der også bånd mellem klassetrinnene på gymnasiet. Det er også tutorerne, der har stået for indkøb; så kunne de også være sikre på, at der blev købt rigeligt med spaghetti til udfordrende teambuildingøvelser samt store mængder lagkagebunde og flødeskum til årets vigtige lagkagekonkurrencer.

Af Charlotte Ringgaard

Teambuilding på højt plan; Lav en konstruktion med spaghetti og lim.

e-max.it: your social media marketing partner