STØVRING: Det Danske Spejderkorps har en række grundregler, hvor det blandt andet fremgår, at man skal hjælpe andre, og tage et medansvar i samfundet. I Støvring valgte knap 40 spejdere at man ville leve op til dette ved at arbejde for Spejderhjælpen, således at udviklingshæmmede i Ghana kan få et bedre liv.

Hver år samler spejdere i hele landet penge ind til fonden Spejderhjælpen, der er en fond til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn. En af fondens væsentligste indtægtskilder er, at spejdere rundt om i landet indsamler penge ved, at tilbyde en arbejdsindsats.

I 2019 bliver samlet ind til et projekt i Ghana, der sikrer at børn med udviklingshandicap både opbygger selvtillid og bliver inkluderet i deres lokalsamfund. Dette sker blandt andet ved at man arbejder med at lokalsamfundet får en større forståelse for at børn med udviklingshandicap også har et potentiale i livet.

I løbet af en uge fik spejderne indsamlet knap 2.000 kr. til Spejderhjælpen. Dette skete blandt andet ved at de hjemme lavede mad, vaskede fodlister af, tømte opvaskemaskine og rydde op.

Gruppeleder Birgitte Wil-sted Simonsen fortæller med et smil: - Vi plejer at sige til spejderne, at de bare skal komme til os ledere, når der skal forhandles lommepenge, for vi har jo næsten et komplet katalog over, hvad forældre typisk betaler for forskellige arbejdsopgaver i hjemmet.

En nærmere granskning af spejdernes arbejdsopgaver viser, at tømning af kattebakke giver 10 kr. pr. gang og at støvsugning typisk giver 30 kr. pr. gang, mens det i den billigere ende kan nævnes, at taksten for at tømme opvaskemaskinen er helt nede på 5 kr.

Ud over spejderhjælpen har spejderne i de sidste uger også givet en hånd med indsamlingen ved Røde Kors samt ved salg af lodsedler for Lions Club: - Det er dejligt som gruppeleder at se, hvor meget spejderne vil gøre for at hjælpe andre. Selv om det er vådt og blæser, så møder over 65 spejdere op for at sælge lodsedler i et par timer. Så bliver jeg som gruppeleder stolt, beretter Birgitte Wilsted Simonsen fra DDS Støvring.  - Vi sender samtidig også et signal om, at vi som spejdere gerne giver en hjælpende hånd til et vigtigt formål, og vi også gerne tager ansvar for hjælpe, når muligheden er til det.

e-max.it: your social media marketing partner