REBILD: I den første weekend i november blev i Rebild afholdt vandringsweekend, hvor der med udgangspunkt i Rebild Porten blev afholdt 15 vandreture af varierende indhold og længde. En af turene, Hvor mon vi ender i skoven?, var specielt målrettet mod børn, og blev gennemført af RebildGuide Birgitte Wilsted Simonsen fra Outdoorhimmerland.dk.

Knap 30 voksne og børn stod klar til at drage ud i Rebild Bakker. Der skulle ikke følges en bestemt rute som man typisk gør på andre guidede ture. Udgangspunktet for denne tur var noget anderledes som Birgitte Wilsted Simonsen forklarede ved starten af turen. På turen skulle tilfældighederne råde i forhold til om man skulle til højre eller venstre, om deltagerne skulle lege en leg, om man skulle gå på en bestemt måde eller andet.

Ved indgangen til Rebild Bakker startede børnene på skift med at slå med terningen. Straks viste udfordringen sig, da man blev sendt frem og tilbage mellem porten og vandkunsten Smilet. Inden man kom ned i Rebild Bakker, der var der også blevet tid til den første leg, hvilket blev en omgang kluddermor.

I den næste halvanden times tid blev der slået med terning, gået, leget forskellige lege og blandt andet ledt efter smådyr. Det sidste var en stor succes, da mindre børn typisk ikke har de forbehold, som især voksne har.

Der blev fundet skolopender og en masse orme og bænkebidere, hvilket var inspiration for en af de deltagende voksne at små synge på børnesangen Bænkebider-Blues. Det endte med at alle deltagerne fik hørt og lært denne natursang: - Det var for mig super at blive introduceret til bænkebider-sangen. Det er selvfølgelig en banal børnesang, men samtidig så bliver man på under 20 linjer fortalt rigtig meget om hvad en bænkebider egentlig er. Det er en sang jeg kan bruge videre frem, fortalte RebildGuide Birgitte Wilsted Simonsen fra Outdoorhimmerland.dk.

Selv om det var efterår, og vejret var gråt med lidt regn, så var der så meget aktivitet i børnene, at de kunne holde varmen. De var samtidig meget opmærksom på, hvad den store terning viste, for det var ikke lige meget, om næste opgave var at gå til den ene eller til den anden side eller om det kom en udfordring, som skulle løses. At være på turen Hvor mon vi ender i skoven? er skam en meget seriøs aktivitet...

_ _ _

Bænkebider Blues

Der er ingen bænkebider der i virk’ligheden gider bide bænke.
Den vil nemlig meget hel’re bo i fugtig jord og kældre og så tænke.
Hvis man løfter en flise eller sten.
/: så får man næsten altid øje på en :/

 

De gør ikke nogen skade, man behøver ikke hade bænkebid’re.
De er ikke til besvær så lad dem bare sidde der og tænke vid’re.
Men hvad tænke de egn’tlig på,
/: skal man være bænkebider for at forstå :/

e-max.it: your social media marketing partner