STØVRING: Nye og gamle elever rystes sammen på Støvring Gymnasium.

Hvordan inkluderer man 164 nye elever i et allerede eksisterende skolesammenhold? Motion er godt – det ved vi. Lige så velkendt er det, at holdsport kan give rigtig gode fællesskaber og et stærkt sammenhold – internt på de enkelte hold såvel som på tværs af forskellige hold. Spørgsmålet er så, om ikke sådanne fællesskaber kan overføres til andre situationer, såsom undervisning, faglige arrangementer og fester. 

En del af formålet med den årlige idrætsdag, fredag den 6. september, på Støvring Gymnasium ved skoleårets opstart var i alt fald at få inkluderet alle de nye 1.g’er i den helt særlige SGY-ånd, som gymnasiet bryster sig af at besidde. 

Når man hører elevernes egne oplevelser fra dagen, ser det da også ud til at være lykkes. I alt fald siger Duncan Jengo Jensen fra 3.x: - Det er rart at se og møde de nye elever på skolen, og så er det bare fedt at dyrke sport sammen. En af skolens nye elever, Daniel Sand fra 1.n, fortæller videre: - 2.g’erne og 3g’erne er gode til at komme hen til os nye. De griner med os generelt. Der er plads til alle. På den måde er Støvring Gymnasium rigtig godt – fællesskabet her er meget inkluderende.

Idrætsdagen startede med fælles opvarmning, som traditionen tro blev afholdt af idrætslærer Martin Kraglund. Opvarmningen var i år en dansesession med lydeffekter, spark og bokseslag. Allerede her var samhørigheden i top blandt eleverne, og opvarmningen blev taget godt imod med latter fra elever på tværs af årgangene.

Når 487 elever er samlet, er det dog selvsagt ikke alle, der er lige begejstrede for samme sportsgren. Eleverne har derfor selv haft mulighed for at vælge mellem en række forskellige discipliner. Lige fra volleyball, fodbold, hockey over bordtennis, dans, skak og til skoleverdenens ukronede konge; rundbold. 

Inden for hver disciplin blev der afholdt turnering: - Der har været kampgejst, fight og vilje. Kampene har været tætte og der har været en fintælling af point. Alt i alt har det været en super dag, fortæller lærerne Mette Rasmussen og Tina Olesen. 

Skolens elever ser ud til at være enige. Flere melder om, at der har været en rigtig god stemning til idrætsdagen. Jonas Østergaard fra 1.n fortæller: - Vi spillede volleyball, og der spiller man jo over for sine modstandere. Vi tog pis på hinanden under kampene, så det var meget rart. 

SGY-ånden leverer igen i år på at invitere de nye elever indenfor, som Mads Winkler fra 1.n supplerer sin klassekammerat: - Man får generelt et smil på gangen selv dem man kun har set en enkelt gang. Det er slet ikke så opdelt, som jeg havde forventet.

Trods (nye) fællesskaber og venskaber, var der dog stadig plads til vindermentalitet blandt eleverne, hvilket især blev tydeligt ved dagens afslutning, i form af tovtrækningskonkurrencen. Her skulle klasserne sammen forsøge at slå de andre klasser. Igen i år var det skolens x-klasser, der stod som vindere – dog med friske forstækninger i fællesskabet i form af 1.n. 

Af Charlotte Ringgaard

 

e-max.it: your social media marketing partner