STØVRING: Torsdag d. 27. juni blev til en helt særlig dag for 145 elever fra Støvring Gymnasium. Det blev dagen, hvor de dimitterede som STX-studenter.

Dimissionsfesten blev traditionen tro afholdt med musikalske indslag, taler og ikke mindst overrækkelse af eksamensbeviser og legater. Dimissionsfesten var dog lidt særlig i år, da Ole Henriksen deltog i festlighederne. Ole Henriksen har flere gange besøgt Støvring Gymnasium og er en god ven af Gymnasiet. I mange år har han bidraget med et legat som gives til to studenter, som fokuserer på det positive i sine medmennesker – og i år kunne han til stor glæde personligt overrække legaterne og give studenterne nogle motiverende ord med på vejen. Ole sagde blandt andet:

- Vi kan gøre vores liv til et eventyr! Vær glad for dig selv. Smil til dig selv. Anerkend dig selv – og du bliver et bedre menneske for dine omgivelser.

Dimissionen var i år også særlig, da det ikke kun var glæde og festivitas der fyldte hallen. Det kunne mærkes, at vi alle var blevet ramt af en frygtelig tragedie tidligere på året, da vi mistede 3.g-eleven Trine Kloppenborg-Skrumsager Andersen i en trafikulykke. Rektor Jens Nielsen indledte dimissionen med at mindes Trine:

- Trine vil for altid være en del af Støvring Gymnasium, ligesom alle I, der sidder med studenterhuen på, vil være det! Trine var et lysende eksempel på at være levende, i det vi foretager os. Midt i al sorgen var det stærkt at opleve, hvordan vi alle stod sammen. Med tanken på Trine, er jeg så glad for at kunne sende en stor varm tak til Jer alle.  

I rektors dimissionstale satte Jens Nielsen fokus på studenternes talenter og interesser, som ud over det faglige, fortæller en historie om alt det andet studenterne også kan. Eksempelvis påpegede Jens:

- I tænker grønt. Folketingsvalget gjorde alle bevidste om vigtigheden af en grøn dagsorden. Men lang tid før valget havde I sat jer et mål, Støvring Gymnasium skulle gøre sig fortjent til Friluftsrådets Grønne miljøflag – hvilket vi nu har fået og det er vi stolte over!”

Opsummerende tegnede Jens et imponerende billede af årets studenter:

• I skaber noget sammen

• I sætter solide aftryk

• I tænker grønt

• I når langt

• I arbejder frivilligt

• I husker at nyde livet og have det sjovt

• I konkurrerer

• I gør noget godt for jer selv

• I gør noget godt for andre

• I tager initiativer

•I er innovative

Herefter indtog Helena Quist Kristensen scenen og gav en både rørende og flot elevtale. Med udgangspunkt i taknemmelighed og stolthed, konstaterede hun blandt andet følgende:

”Vi er gode nok. For nu er vi studenter – og det er ikke Fake News. Vi sidder her med huen på og eksamensbeviset i hånden og det i sig selv er en kæmpe bedrift og et kæmpe skulderklap – og samtidig noget vi skal være taknemmelige for. 

 

Legater, Støvring Gymnasium, 27. juni 2019

Mellerups Hæderslegat
Legatet gives til en student fra dimissionsholdet, som ved sine initiativer har gjort en positiv forskel for kammerater og skole. 2.500 kr. 

I år er der to legater for at gøre en positiv forskel for kammerater og skole. De to piger, der skal have Mellerups Hæderslegat i år, tog hånd om ikke blot klassen men om hele skolen, da alle stod med smerten efter tabet af en klassekammerat. De gjorde en enestående forskel ved at forene alle og være der for alle – familie, venner, kammerater og lærere – i den fælles sorg. De gjorde det ikke alene, men de viste vejen for alle!  
Sine Andrea Carøe Klitgaard, 3.y. Martine Simoni Madsen, 3.y.

Jutlander Banks legat
Legatet gives til den student, der har det højeste eksamensresultat. 2.500 kr.

Legatet gives til en elev, der har rigtig mange talenter, især inden for naturvidenskab. Han er netop kåret som dansk vinder i OL i kemi, og han går nu videre til den internationale konkurrence. Og så har han et eksamensresultat med næsten ene 12-taller, og kombineret med et ekstra A-niveau giver det et eksamensresultat på magiske 12.1.
Rasmus Vester Munkner, 3.x.

Spar Nord legatet
Legatet gives til en elev, der igennem gymnasieforløbet har været særlig nærværende i sin omgang med andre elever, en elev der er ambitiøs, en elev der kan omsætte sine evner til faglig dygtighed og som samtidig har bevaret en uhøjtidelig tilgang til egne evner og til livet. Et legat på 5.000 kr.

Man siger tit, at ingen har alle talenter, men her er undtagelsen. Vi har her en, der står med et af landets højeste eksamensresultater på 11,9, en der altid klar med en hjælpende hånd og igangsætter gode projekter som f.eks. en grønnere miljøprofil til Støvring Gymnasium.
Rolf Bisgaard Poulsen, 3.x.

Ole Henriksens Legat
Legatet gives til en student, der fokuserer på det positive i sine medmennesker, skaber god energi og som målrettet går efter de ting, han/hun brænder for. To legater á 5.000 kr.

En elev, der skaber god energi og glæde med sine mange initiativer, bl.a. ”Madsen og Monopolet”. Hele tiden får han nye ideer, som sikrer den gode elevkultur - sjov, festlig og med masser af humor. Samtidig er han den seriøse rollemodel, som står for, at hver eneste elev skal mødes med ligeværd og respekt. 
Jonathan Madsen Bentholm, 3.c.

_ _ _

Hun er en person, der altid finder det positive i sine medmennesker. Der er altid grin og glæde, når man er sammen med hende. Hun er samtidig et ambitiøst menneske, som gerne tager ansvar som konferencier, sanger og tutor.
Lærke Kobberup, 3.c. 

Rebild Rotary legat
Legatet gives til en student, der i sit faglige arbejde er en fighter. Hensigten med legatet er at honorere, at talent ikke altid er tilstrækkeligt. For at klare sig godt, er det lige så vigtigt at arbejde hårdt, målrettet og vedholdende for gode resultater. I år tre legater på hver 2.500 kr.

Den første modtager har kæmpet for skolemiljøet som elevrådsformand. Og så har han bestemt også faglige ambitioner, der i høj grad lykkes, vi har set ham i både Nordjyske Nyskabere og som filmskuespiller. Altid er han med, hvor der skal ydes en indsats og afprøves nyt!  
Jakob Rossander Kristensen, 3.x.

_ _ _

Den næste er virkelig en faglig fighter. Hun arbejder gerne længe og hårdt for gode resultater, rigtig gerne i forskellige konkurrencer og talentforløb, hvor hun har haft stor succes. Og så stiller hun altid op, når skolen har brug for det!
Katrine Skovlund Sørig, 3.d.

_ _ _

Den sidste ”fighter” er helt sin egen. Han er altid klar på en opgave, om det er i redaktionen af skolebladet BLANK, i elevrådet, eller når der er besøg fra Kina. Og så det lykkedes for ham at opdrage rektor til at bruge mikrofon, når der skal tales til folk med hørehandicap. 
Jacob Amtrup Hansen, 3.a.

 

Rejselegat, Støvring Gymnasiums Venner
Legatet gives til et rejseprojekt, der indeholder uddannelse eller stort element af støtte og kontakt til lokalbefolkningen.

Første legat går til en elev, der via opholdet som Au Pair i Tyskland går efter at blive flydende i tysk og for at arbejde i den tysk/Europæiske kultur.  
Katrine Gade Christiansen, 3.d.

_ _ _

Næste legat går til pige, som allerede rejser om en måned til Filippinerne, hvor hun skal arbejde hos et dansk firma, der støtter gadebørn i projektet Filipino Street Kids. 
Candra Cristine Larsen, 3.d.
Tekst og foto: Støvring Gymnasium

20190627-IMG2337
Alle-fik-overrakt-eksamensbeviser-af-rektor
Alle-studenter-takker-af-for-i-ar
Ole-Henriksen-var-med-til-dimissionsfesten
Rektor-Jens-Nielsen-gav-et-par-bevingede-ord-med-pa-vejen
Tidligere-elevradsforman-Jakob-Rossander-Kristensen-modtog-Rebild-Rotary-legat

 

e-max.it: your social media marketing partner