•  8 tykke hvide asparges
  2 tykke grønne asparges
•  Lidt lakserester
  Skyr
  Lidt hakket rødløg
  4 æg, smilende (7-8 min.)
  Hakket persille

Fremgangsmåde:
Rens de hvide asparges, gerne med en tyndskræller – og grundigere end du tror – skær det nederste af dem, de grønne asparges skal kun skæres/knækkes et stykke oppe. Laksesalat laves af laks i små tern, lidt skyr, og rødløg blandes. Rettes an som på billedet.

 _ _ _

"Æggekage" med rejer, stenbiderrogn og agurkesalat - 4 pers.
•  8 æg
•  200 g rejer
  1 potte frisk koriander/persille
  2 dl græsk yoghurt
•  1 glas rød stenbiderrogn
  Salt og peber


Fremgangsmåde:
Lav agurkesalaten. Yoghurt røres med hakket koriander/persille, salt og peber. Agurken flækkes og skæres i små stave og blandes i det øvrige. På køl.

Varm olie på lille pande. Slå 2 æg ud i panden, pisk lidt sammen, skru ned og bag i 2 min. Vend og bag 1 min. på den anden side. Lad den glide over på den tallerken, der bruges til servering. Gentag med de 3 næste æggekager.

Fordel rejer, hakket grønt og rogn på æggene, og pynt med grønt. Server med evt. ekstra rejer og agurkesalat i hver sin skål.
_

_ _ _

Så kom da endelig sæsonen, hvor der er friske asparges fra Danmark. De udenlandske fejler ikke noget, meeen der er nu ingenting som de danske.

Jeg vil alligevel fortælle om en kæmpe oplevelse, som vi havde sammen med vores datter og svigersøn for nogle år siden. Vi var på vej til Polen, blev frokostsultne og kørte ind til en by i Tyskland. Overalt stod der SPARGEL, og da vi alle – eller de fleste i hvert fald – vidste, hvad det betød, var det denne ret, vi gik efter. Vi kom ind på en lille tysk kro – med ferniserede gulve og borde – og fik et menukort. Dog behøvede vi ikke at læse på det, for overalt – på skilte og tavler – stod der SPARGEL. Vi bestilte bare – uden at se på tilbehøret – men vi blev heller ikke narret. Tykke dampende hvide asparges med kogte kartofler og hollandaisesauce. Uhm, hvor det smagte. Vi fik så meget, at vi næsten ikke kunne gå derfra – men pyt: Vi skulle jo også køre. Og chaufføren kunne sagtens gebærde sig, da drikkevaren, der blev anbefalet, var postevand, ganske vist med isterning. Så fremover er asparges – de danske forstås – serveret med vand i mit hjem!! Så kan man rigtig smage de gode, tykke, fede og hvide asparges. 

De hvide er gode, men gør dig selv den tjeneste at smage de tykke grønne danske, der også kan købes i en del butikker lige nu.

En anden og meget hurtig frokostret er denne form for æggekage. Den er allerflottest, når den serveres som portionsanretning – ja, det skulle næsten forbydes at lave den anderledes. Det er i hvert fald tilfældet i mit hus. Den kan laves med rester af laks fra dit køleskab – og har du ikke det, så køb en portion lakserester. Men læg mærke til kvaliteten! De er ikke lige gode alle sammen, meeen de fleste er da ok. 

Og gør dig selv den tjeneste at købe den røde stenbiderrogn i stedet for den sorte. Den ser meget dyrere ud, og det er den ikke.

God appetit til frokosten!!

 

e-max.it: your social media marketing partner