Første gang at FDF Støvring deltager i Journalist øvelsen, kommer man hjem med sejren og har dermed brudt den sejrsstime, som FDF Aars har haft med fire sejre i træk. 

Minimum otte siders avis, indeholdende fire annoncer, et videoindslag samt interview med en ”ukendt” person, var opgaven for de syv redaktioner som deltog i FDF Aars’ 2019 udgave af Journalist Øvelse.

Fredag den 1. marts kl. 19 ankom 30 spændte FDF’ere, klar til at lave dagens bedste aviser.

Redaktionerne startede med at blive kaldt ud til ”Lille Madsens Hus”, her var der en opvisning af byens nyeste danseskole. Danseskolen håbede på at kunne bruge den nye børnehave som lokaler til deres eneste dans, Fortnite Dans.

Derudover bød aftenen på mord i biografen, hvor DR’s dramachef skyder TV2’s tidligere og nuværende dramachef under premieren på et nyt tv program. Bare fordi han mener at TV2 stjæler ideer fra DR. Selv om alle dér var tilskuere til skyderiet, blev DR’s dramachef løsladt igen, da retsmedicineren ikke kunne konstatere andet end at de to TV2 chefer var døde af naturlige årsager, hjertet var stoppet med at slå.

De to sidste deltagere i Robinson 2,0, Kjole-Ole og Trans-Torben, skulle igennem de sidste strabadser inden vinderen kunne kåres. Det var ikke uden besværligheder ,at Trans-Torben kunne kalde sig vinderen af Robinson 2,0. 

Man kunne også overvære en retsag imellem Donald Trump og en frisør, som Donald Trump mener at have ødelagt hans ikoniske frisure.

Aftenens sportsinslag var kundevognsrace imellem medarbejdere fra Rema1000 og Kvickly. Her blev der kæmpet i kørsel med kundevogne på pakeringspladsen ved Rema1000.

Man besøgte også den meget berømte ormefarm, hvor man blandt andet fremstiller slankeorme, som kan spise fedt direkte fra kroppen, hvorved man kan tabe sig.

Ud over holdkonkurrencen om den bedste avis, er der også en individuel konkurrence om årets pressefoto. Børnene sender selv et billede ind til konkurrencen, og alle er med til at vælge det bedste billede. Årets vinder blev Nikolaj Vestergaard Kjeldsen fra FDF Salling, som vandt med flest stemmer.

FDF Aars havde inviteret tre uvildige dommere til at bedømme årets aviser. Imens nogle af børnene fik sovet lidt og efterfølgende spiste morgenmad, var det op til Linda Larsen, lærer på Farsø Skole, Peter Harbo, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune samt Rene Larsen, tilknyttet FDF Salling. 

- Da jeg blev spurgt, om jeg ville være dommer ved FDF Aars’ Journalist Øvelse, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det er fantastisk at se, hvad børnene har lavet, fortalte Peter Harbo, da han ankom lørdag morgen. Det er andet år Peter Harbo er med som dommer ved Journalist Øvelsen.

Linda Larsen fortalte da vinderen skulle præsenteres: - Jeg kan se, at der er lagt et stort arbejde i alle aviserne. Det har været en fornøjelse at se den kreativitet, der er brugt til at lave aviserne.

Vinderen af 2019 udgave af Journalist Øvelsen blev avisen Roulade-Løberen lavet af redaktionen fra FDF Støvring. Hermed blev FDF Aars sejsstime på fire sejre i træk brudt. Det var første gang at FDF Støvring deltog i dette arrangement. 

Marie Burmølle Andersen, deltager på det vindene hold udtaler: - Det var rigtig hårdt at være med. Jeg fik næsten ikke sovet. Men det er et fedt arrangement, jeg var glad for at være med. Især da vi vandt. Det havde vi ikke regnet med.

En af arrangørerne, Kasper Neve, så gerne at endnu flere FDF kredse i landsdelen vil deltage i dette arrangement. - Vi har i år forsøgt at lave endnu mere reklame for vores Journalist Øvelse. Det ser ud til at virke, da vi har flere kredse med i år end sidste år. Vi lægger store kræfter i opgaven, så flere må gerne nyde oplevelsen.

Tekst og billeder: Tommy Just Soelberg

 

 

e-max.it: your social media marketing partner