Sammen med Karensmindeskolens og Bavnebakkeskolens børn og personale er Ældresagen i Støvring-Nørager i gang med et nyt tiltag, som man kalder Skolevenner. Meningen er, at man ved hyggeligt samvær mellem børn og seniorer kan skabe venskaber og videregive kundskaber til fælles glæde på tværs af generationer.

Derfor søger man frivillige ”Skolevenner”, der sammen med skolernes personale og andre frivillige vil lave aktiviteter med børnene, – aktiviteter ”som ældre er rigtig gode til” fx alle former for håndarbejde, aktiviteter i træsløjd, lappe og smøre cykler, aktiviteter i køkkenet fx bage, sylte, lave mad, spille spil, læse højt, hjælpe med lektier, og meget andet - ja, faktisk alt det, man kan og har lyst at lave sammen! Børnene fortæller at de ved at bedstemødre og gode til rigtig mange ting, men at bedstefædre også kan nogle ”rigtig seje ting” som det kunne være sjovt at lære.

Det er skolernes personale, der har ansvaret for børnene, så du skal som frivillig bare kunne lide børn, have lyst til at være sammen børn, og bruge et par timer hver eller hver anden uge - eller så meget som du har lyst at bidrage med.

Ud over at man kan give sine gode ”færdigheder” videre til nye generationer, får dman også mulighed for at bidrage med din ro, nærvær og livserfaring, fælles glæde og ikke mindst - er du med til at bygge bro mellem generationer.

I Øster Hornum kunne skolen i sommer fejre 10 års jubilæum med deres skolevenner, og i Suldrup er ”Myrevennerne” på fjerde år i gang med samarbejdet mellem børn og seniorer. Og fra begge skoler lyder det samstemmende, at det er til stor glæde for alle parter, og at gode relationer bliver skabt på tværs.

e-max.it: your social media marketing partner