210 FDF’ere i alderen 10-15 år fra Midtjylland, Himmerland, Djursland, Thy, Mors og Salling, var på lejr på Sletten ved Ry, den sidste hele weekend i september.

40 års jubilæumslejren startede med en fælles festlig aftengudstjeneste med flot lys op på områdets træer, som var et betagende syn.

Hjemmefra havde deltagerne valgt sig ind på en gruppe, de godt kunne tænke sig at være en del af, og der var mange valgmuligheder. Der var blandt andet mulighed for at vælge sig ind på: Trangia for alle, Fotogruppe, Sund slik, Sæbekassebiler, Kano og kajak, Smedjen og mange andre spændende grupper. 

Mens børnene var ude i deres gruppeaktiviteter, var der tid til at deres ledere kunne gå rundt og se, hvad deres medlemmer lavede og ellers mødes med bekendte, og samle op på gode minder, da deres eneste opgave denne weekend var, at sørge for maden og overnatningen på lejrpladsen.

Lørdag aften var der festlig underholdning med popcorn til alle og et natløb, for alle de friske FDF’ere.

Lejren blev sluttet af med en stor fælles jubilæumsaktivitet, med en masse poster og sjov og spas, hvor der i fire farver blev kæmpet om sejren.

En lejr, som denne, der har eksisteret i 40 år, er noget af en præstation og noget helt fantastisk for dem, der deltaget, da her får man masser af FDF-oplevelser for livet. 

De 15-18 årige var også denne weekend på Sletten, for at få ledererfaring og dygtiggøre sig inden for forskellige FDF-kompetencer, og blive klogere på sig selv i forhold til valg og at valg har konsekvenser. 

Lørdag var de yngste i landsdelen inviteret til aktivitetsdag med temaet Sille og Sigurd udforsker aktiviteter i stenalderen, middelalderen, dinosaur-tiden, nutiden og fremtiden.

Der var 206 børn og voksne tilmeldt til dette arrangement, så alt i alt var der 720 blå FDF-skjorter på det skønne Sletten denne weekend, når man tæller deltagere, ledere og instruktører sammen.

Jonas og Jens fra FDF Nørager giver den her gas i sæbekassebilsgruppen. (Foto: Lars Bertelsen) 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner