ØSTER HORNUM: Torsdag 4. oktober fejrede Ældre Sagen Frittervennernes jubilæum.

Daværende formand for lokalafdelingen i Støvring-Nørager, Lisse Trads, fortalte på et møde for nye medlemmer om skolevennerne ved Bælum skole, og så spurgte daværende leder af børnehave og SFO i Ø. Hornum, Pia Christensen, om vi ikke kunne lave børnehave/skolevenner i skolens fritidsordning. Det kunne vi, og straks gik Kirsten Frendrup og Bente Andersen som de første i gang - og det er de skam stadigvæk. - Senere kom der et par stykker mere med, deriblandt Ellen Nielsen, tidligere lærer i Bislev. 

Ældre Sagen gav kagemand og saft til børnene og kaffe med ’mand’ til de voksne. Nogle forældre kom for at hente børn, og de nuppede lige et stykke i farten! Og Frittervennerne fik en lille kurv med gode sager af skolen som tak for deres indsats et par gange om måneden, og det er højt værdsat – som ’fest og farver’ i hverdagen.

Lisse Trads glædede sig over, at Ø. Hornum i vores område var de allerførste, der afprøvede Frittervenner. Men ikke nok med det: Ældre Sagens frivilligchef fik øje på det, vi lavede, og så mulighederne for at udbrede ideen. En lille gruppe fra Landsforeningen kom på besøg, og vi fik dem overbevist om, at det var værd at starte op andre steder. Det er altid dejligt at være foregangsmænd og model for andre, især når der i dag er mere end 600 frivillige ved godt 50 skoler i Danmark, der har noget lignende. I vores eget område er der Myrevenner ved Suldrup skole.

Dejligt, at der er et så godt, givende og frugtbart samarbejde mellem Ældre Sagen og skolen – og det skyldes ikke mindst god samarbejdsvilje blandt skolens personale. Svært at se, hvem der får mest ud af det: Børnene eller Frittervennerne, men sandheden er nu nok, at det er til gavn for både børn og voksne.

En dejlig dag, og et stort tillykke til Ældre Sagen og Frittervennerne!

'

Lisse Trads bød velkommen.

e-max.it: your social media marketing partner