DcH’s Eftersøgningstjeneste kan i år fejre 10 års jubilæum, hvilket i Kreds 1 blev gjort på behørig vis den 21. august. 

Fårup Sommerland havde været så venlige at åbne parken i forbindelse med denne fejring. Således blev portene åbnet for 25 mennesker og 13 hunde, som derefter havde hele parken at muntre sig i.

Det var de to gæve eftersøgningspiger fra Støvring DcH, Sanne Asmussen med King og Annette Rasmussen med Balder og Kenya, der havde sørget for dette fine arrangement. Samtlige Kreds 1-hundeførere fik en invitation med påhæng til at møde op i Fårup Sommerland tirsdag eftermiddag. Derudover var stifteren af Eftersøgningstjenesten, Peder Søndergaard, samt tidligere politibetjent Poul Bech, som var med til at uddanne eftersøgerne, inviteret med som gæster.

 

Påhæng var ikke inviteret med for ”sjov skyld”

Ved ankomsten fik man kaffe og kagemand. Mesterbageren i Støvring havde sørget for en lækker kagemand med flot inskription på, så ingen kunne være i tvivl om, hvorfor man var samlet. Under kaffen blev der givet informationer om, hvad der skulle ske. Påhænget fandt hurtigt ud af, at de ikke var inviteret med for ”sjov skyld”. De skulle agere kunder, der havde tabt genstande rundt omkring i parken. Så mens eftersøgerne kunne nyde kaffen i fred og ro, blev påhænget efter kortere kaffepause taget med ud til forskellige ”poster” i haven. Området, som ”kunderne tabte” tingene i, var vel på ca. 3000 m2 og mærket af med milebånd, så man som eftersøger vidste, hvor man skulle få hunden til at lede. Sanne og Annette overlader intet til tilfældighederne. Hver ”kunde” fik udleveret en pose med seks genstande, og der var selvfølgelig taget billeder af disse, så der var tjekliste på, hvad der var lagt ud. ”Kunden” skulle så selv huske, hvor han/hun havde ”tabt” tingene. Blandt påhænget var der en rigtig kunde. Når der skrives således, er det fordi, man som eftersøgere meget ofte oplever, at kunderne slet ikke ved, hvor de i grunden har tabt deres ting. Og ”en sådan kunde” var med. Hun skulle tabe en halskæde og var overbevist om, at hun havde gået og svinget med kæden og pludselig fløj den fra hende og hun var meget overbevist om, hvor den var fløjet fra hende. Hunden, der kom til at søge efter den tabte halskæde, ”gik helt død” og der blev tilkaldt assistance. Ikke mindre end fem forskellige hunde måtte opgive at finde halskæden. Det viste sig så senere, at den var fløjet fra hende et helt andet sted og blev til sidst fundet helt tilfældigt af Sannes mand,  Jan. Heldigvis er det sådan i Eftersøgningstjenesten, at det er ligegyldigt, om det er hund eller hundefører, der finder tingene. Mange gange viser hunden, at der er ét eller andet, og så er det som hundefører bare med at kigge godt efter i diverse sprækker og revner.

Vellykket arrangement

Efter vellykket eftersøgning blev hundene belønnet med en pose godter i form at hundeslik og en smølfebamse, som Sannes datter, Mette delte ud. Til  de to-benene var belønningen en rigtig lækker aftensmad, som Menu i Støvring havde sørget for.

En fantastisk aften i Eftersøgningstjenestens tegn var slut.

 

e-max.it: your social media marketing partner