HAVERSLEV: Morgensang og aftensang som en del af byfestens program

I uge 33 er der traditionen tro byfest i Haverslev, og i år er der mulighed for både at synge.
Morgensangen arrangeres i et samarbejde mellem Haverslev skole, idrætsefterskolen HCI, plejehjemmet Haversdal og Haverslev kirke, og alle er meget velkomne til at kigge forbi og være med til at synge morgensang sammen med børn, unge og gamle, eller være med til at vælge de aftensange, der tirsdag aften skal synges ved aftensangen i Haverslev kirke.
Mandag morgen den 13. august er de nye elever fra HCI inviteret over i Haverslev kirke for at synge morgensang. Det nye elevhold ankommer til HCI dagen i forvejen, så det bliver elevernes første fælles morgensang. - Vi er meget beærede over, at få lov til at danne rammen om morgensangen denne allerførste morgen for de nye elever, fortæller organist Anette Kjær, der er initiativtager til og tovholder ved ugens i alt 4 fællessangs-arrangementer. - Fællessang er en skøn måde både at begynde og slutte dagen på, og samtidig er sangen en stille insisteren på alt det, vi måske ofte overser vigtigheden af i en travl hverdag, men som vi dybest set ikke kan leve uden, fortæller hun.
Tirsdag aften den 14. august er der mulighed for at synge med på en række velkendte aftensange og lære nogle af de nye, og - ikke mindst - at være med til at vælge, hvilke aftensange, der skal synges. I kirkens våbenhus vil der hele tirsdagen være opstillet en lille sangpostkasse, hvori man ville kunne lægge en seddel med titlen på den aftensang fra højskolesangbogen, man holder allermest af.
Organist Anette Kjær udtrækker aftenens sange blandt de indkomne forslag og fortæller lidt om sangene, inden vi i fællesskab synger dem.
Onsdag den 15. august foregår morgensangen på Haverslev Ældrecenter, Haversdal. Beboerne og alle andre interesserede er meget velkomne til morgensangen, hvor også 1., 2. og 3. klasse fra Haverslev skole, musiklærer Thea Haagen Jensen og Anette Kjær medvirker. Der er både elev-indslag, fortælling og fællessang på programmet, når børn, bedsteforældre og andre interesserede synger sammen en halv times tid.
Ugen rundes af fredag den 17. august med ”Byens synger morgensang” i Haverslev kirke, hvor 4., 5. og 6. kl. fra Haverslev skole og deres lærere deltager. Musiklærer Thea Haagen Jensen akkompagnerer eleverne i en af vore allermest kendte morgensange, som de vil synge for de øvrige fremmødte, og organist Anette Kjær akkompagnerer fællessangene og fortæller om dem.
Der er gratis adgang til alle fire fællessangsarrangementer og alle arrangementer er åbne for alle interesserede.

e-max.it: your social media marketing partner