REBILD: I ugerne 28 og 29 tager Museum Rebild hul på flere aktivitetstilbud, der henvender sig både til børn og voksne, såvel fra lokalområdet som også de mange turister, der lægger deres ferie i Rebild. 

Der tilbydes arbejdende værksteder, hvor der er mulighed for selv at prøve og få resultatet med hjem. Det foregår i husflidsteltet, der er opstillet ved siden af museet. Der er fri entre, men der betales for materialer. Alle dage fra kl 12-16. 

Den 11. og 12. juli står Rebild Savværkslaug for aktiviteterne. Normalt holder de til på savværksmuseet på Vedsted Skovhus og kører med de lidt større maskiner. I denne omgang  lægger savværksfolkene op til forskellige mindre effekter man selv kan lave, f.eks. fuglekasser, stylter og diverse spil. Der vil endvidere være rebslagning, hvor man kan lave sit eget sjippetov. 

Den 17. og 18. juli er det helt andre aktiviteter der foregår i teltet. Her kan man få lov at lave sit eget glassmykke og små dekorationsting i halm. Halmbinding er et meget gammelt håndværk, der også vises på dagene. Her vil der også være rebslagning. 

Udover museets faste tilbud med søndagsdans til musik af Rebildspillemændene, er der suppleret med en række onsdagsaftener, hvor der også spilles op til dans. Museet onsdagsspillemænd spiller for, og ellers er alle interesserede spillemænd velkomne til at være med. Hvis vejret er til det foregår det udendørs på verandaen ved Rebild Porten, elles i museets sal. 

Første gang er onsdag den 11.juli og fem onsdage frem, alle aftener fra kl. 19.30. Et tilbud til alle spillemænd og dansere...

Foto: Tommy Nielsen

 

e-max.it: your social media marketing partner