Legestuegruppen Børnebanden i Rebild kommunale dagpleje har i månederne marts til maj været ude at finde foråret. 

 I flyverdragter fandt vi de første tegn på forår - vintergækker og erantis titte op gennem sneen. Vi snakkede om at nu skinnede solen så varmt at den lokkede de fine blomster op af jorden. Så kom krokus, små påskeliljer, primula, lyseblå blomster osv., og til sidst var skovbunden dækket af anemoner. Vi plukkede mange blomster – nogle satte vi i en lille vase på spisebordet, andre blev lagt i pres i den store telefonbog, så vi senere kunne laminere dem og derved lave flotte dækkeservietter til at lægge på vores pladser ved bordet, så vi kunne snakke om hvilke fine blomster vi havde fundet på turen – om hvad blomsterne hed og hvilken farve de havde. - Ja dækkeservietterne bruger vi endnu, og børnene snakker daglig med stor glæde om blomsterne.

Til påske plantede vi løg i glas, som vi skulle se vokse op og blive til flotte gule mini påskeliljer.

Vi har snakket meget om farver og størrelser og ikke mindst om vejret, som har forandret sig fra, at det var koldt flyverdragt vejr – selvom solen skinnede dejligt, til at den en dag skinnede så varmt, at vi kunne gå ud uden jakke på - og lige pludselig i begyndelsen af maj kunne gå i shorts - at det faktisk allerede var sommer - efter den kolde april måned.

Vi afsluttede projektet med fantastisk dejlig tur med bus en varm dag til Boldrup museum. Vi var inde hos dyrene i stalden og i deres udendørs indhegninger - geder, kaniner, høns, grise og får, som vi måtte fodre og kæle med. Det var en stor oplevelse for alle at være så tæt på dyrene og røre ved dem. Børnene kunne lege ude på det store græsareal og sove i shelters efter vi havde spist vore madpakker.

Ved at ”finde foråret” har vi arbejdet med alle dagplejens sek læreplanstemaer: natur, sprog, kultur, sociale kompetencer, krop og bevægelse og barnets personlige udvikling. 

Efter et spændende forår glæder vi os til at nyde den danske sommer...

e-max.it: your social media marketing partner