STØVRING: Onsdag den 11. april blev det første spadestik til endnu en udvidelse af Fodercentralen Limfjorden taget af borgmester Leon Sebbelin.

Direktør Kim Mortensen kom i sin tale ind på den store ekspansion fodercentralen har haft siden starten i 1964. Det gælder både de fysiske rammer samt selvfølgelig produktionen, som de seneste 6 år er fordoblet fra 96.000 tons i 2011 til 191.000 tons i 2017.

Fodercentralen Limfjorden er således i dag ikke kun landets største fodercentral, men faktisk verdens største! 

Denne udvikling har naturligt krævet løbende investeringer og sammenlægninger, og det har medført, at man for at få den fornødne plads har opkøbt jord og bygninger tæt på virksomheden. 

Den kommende udvidelse, som officielt blev iværksat af borgmester Leon Sebbelin, omfatter således en ny velfærds- og kontorbygning.

I forbindelse med diverse udvidelser har Fodercentralen Limfjorden haft fokus på miljø. Senest har man etableret eget rensningsanlæg resning af virksomhedens spildevand, ligesom man er opmærksom på støj- og lugtgener.

Et af de nyeste projekter er udnyttelse af overskudsvarmen fra produktionen. Målet er, at ca. 20% af den private bebyggelse i Støvring vil kunne opvarmes af denne overskudsvarme. I dag har man allerede aftaler om leverancer af grøn energi fra vindmøller, så den energitunge produktion skåner miljøet. Den nye bygning bliver helt naturligt også opvarmet af egen overskudsvarme og solceller.

Det nye byggeri opføres primært af de faste lokale håndværkere som Fodercentralen Limfjorden samarbejder med.

IMG1891
IMG1895
IMG1900
IMG1908
IMG1913
IMG1889

e-max.it: your social media marketing partner