Fredag aften var der kultur på plakaten i STUBhuset. Kultur i ordet bedste forstand. Hanne Boel Trio gæstede Støvring – og gjorde en forskel af de store.

 

Hanne Boel Trio mødte op med et akustisk set-up. To guitarer og – en gang imellem – et lille keyboard udgjorde instrumetariet. Akustisk i ordets bedste forstand. Ingen strøm på guitarerne. Alle tre medlemmer af gruppen rykkede sammen så tæt det var muligt for kunne høre de akustiske instrumenter uden mellemkomst af forstærkerlyd. Det giver et meget bedre resultat, hævdede Hanne Boel. Selv om Stubhusets scene ikke hører til verdens største, synes den alligevel stor, da alle tre musikere – Hanne Boel og guitaristerne Jens Runge og Jacob Funck havde samlet sig i en klump midt på scenen. Allerede ved denne scenefremtræden var der lagt op til intimitet. 

Koncerten startede diskret med næsten uhørligt fine guitartoner. Allerede her blev stemningen slået an. Det tegnede til en meget fin akustisk aften. Og det blev det i sandhed. Straks efter første numre fik man en klar følelse af en usædvanligt godt samspillet trio, hvor kvalitet og musikalsk udtryk var i højsædet. En unik tre-stemmig sang med både musikakkompagnement og lange a cappella passager (uden instrumentledsagelse). En ypperlig vokal, man skal lede længe efter for at finde tilsvarende. Egalitet og intonation var helt i top. Høj klasse.

Gennem en menneskealder har Hanne Boel henrykket publikum med sin musik og sin stemmes specielle karakter. Hun mestrer snart sagt alle stilarter inden for rytmisk musik. Hendes tidligere optræden i Stubhuset var dengang mere kontant og jazz’et. Nu er stilen akustisk soul, diskret og fantastisk vellydende, hvor hendes fantastiske stemmes karakter kommer til fuld udfoldelse. Og dét var der i dén grad kælet for.

Trioen – som den fremstod på scenen – har spillet sammen i fem år. Jens Runge har spillet sammen med Hanne Boel siden 1987. Dog undtaget et enkelt forsøg på at ”gå solo”, som ikke rigtigt blev til noget. Jacob Funch bliver derfor grundigt serviceret. Han skulle jo nødigt få nøkker og finde på at gå solo også, understregede Hanne Boel. 

Det fjerde gruppemedlem var lydtekniker Asger, som også havde en væsentlig andel i aftenens store succes. Lydteknikere forbigås ofte, og det er faktisk en fejl. Asger havde perfekt styr på lyddesignet, der var smukt og gennemsigtigt. En stor nydelse at lytte til. 

Hanne Boel sang kendte og mindre kendte sange fra sin lange karrieres repertoire. I flæng skal nævnes: I don´t know much about love, I wonna make love to you, There´s a light in your heart. Der var også et helt nyt nummer på programmet. 

Trioen koncentrerede sig rigtigt meget om tempo og indsats inden tonerne blev sluppet løs. I denne koncentrationsface var der én blandt publikum der udbrød: Højere! Det medførte en latterbrøl fra både Hanne Boel Trio og resten af publikum. Koncentrationen gik fløjten, og der måtte efter nogen tid startes på ny. Det sidste ekstranummer var: Son of a Preacherman.  

På denne aften i et udsolgt Stubhus blev der leveret fantastisk musik. Noget det bedste i denne sæson. At bruge udtrykket kunst er ikke at overdrive! Der var ingen, der savnede Blachman og X Factor-finalen. Hanne Boel Trio havde i den grad selv medbragt X Factor. Jeg tør uden betænkning sige: De kom, så og omfavnede..!

Tekst og foto: Karsten Frisk

 

 

e-max.it: your social media marketing partner