STØVRING: Intet er mere oplagt end at have valgtema i årets Stubhusrevy efter den dramatiske valgnat i Rebild Kommune i november 2017.

Allerede i gangen mødes man af valgplakater og stemmeboks, så man ikke er i tvivl om, at det netop overståede kommunalvalg bliver taget under kærlig behandling. En af sketchene er en parodi af det drama, der udspillede sig i Stubhuset på valgnatten, og til stor morskab for publikum informerer Leon Sebbelin, efter han igen vandt borgmesterposten, at fordelingen foregik ved Ludo-spil, hvor han vandt spillet og Tommy Degn vandt 5 minutter mere til de ældre.
Leon Sebbelins borgmesterstang bliver også taget under kærlig behandling under den Store Bagedyst, hvor Leon slutter af med, at han nok vil forsøge at lave en Allan Busk-udgave, hvor han skifter rosinerne ud med sure rønnebær.
Undervejs i revyen kommer der små politiske hints. Bl.a. er nyhedsreporteren fra TV-Nord ude med en rekord til Jeanette Sagan, som har danmarksrekord i forhold til at have repræsenteret tre partier på et år. Et andet politisk emne, som bliver taget under kærlig behandling er problematikken med pasningen i Rebild Kommune, hvor både de helt små børn, SFO-børnene og de ældre ”står herude og banker på”, fordi der ikke er pladser til dem. Og så møder vi også lige en politiker, som vil stille op til næste Folketingsvalg for at bekæmpe fluer.
Facebook og facebookgrupper er også temaer, som kommer på banen i flere sketches, bl.a. er vi en tur omkring ”opslagstavle for os der bor/arbejder i 9530 Støvring”, og vi følger også en dialog i mellem mor og Arne-mus, hvor mor er ny på Facebook. Mor er meget konkret opfattende og forstår ikke alt det med at logge på, adgangskode, at være i forhold, at finde venner, at åbne et vindue, og at sende en fil. Og hver gang skal hun liiiige ringe til Arne-mus for at få hjælp. Denne sketch som blev spillet af Bente Frølund og Michael Feldbæk Jensen var til stor morskab for publikum – flere kan muligvis nikke genkendende til mors udfordringer med det nye medie.
Det nyudstykkede område Høje Støvring, får en lille sang med på vejen på melodien Langt ud’ i skoven lå et lille bjerg, sunget af Maria Nortvig Kjeldsen. Maria behandler kærligt og tydeligt de mange dufte, som man bliver udsat for ved at bo på Høje Støvring. Der er gylleduft fra markerne, bilos fra motorvejen, lugt af skidtfisk fra Limfjorden, plasticdufte fra Induflex og kagedufte fra Tylstrup Kager.
Vi er også en tur omkring Bisgaard til Vinklub for kvinder, hvor Leif Bach, som spiller Bisgaard, har rigeligt at se til med at styre de ivrigt vinsmagende kvinder og samtidig lade vinspecialist Hardy Hvid Vinther (Hardy Hvidvin-ther) komme til orde.
I andet akt bliver vi beriget med flere smukke sangnumre. Michael Feldbæk Jensen synger på smukkeste vis en sang om alle de ting, som vi kan gå og være bange for i hverdagen og hermed frygten for, hvad der sker i morgen. Bl.a. forurening, skud på gaden, plastic i havet, polerne der smelter, at leve usundt. Alt dette bliver i sangen vendt til, at det bliver for trist, hvis frygten for livet bliver for stor, og at vi skal stå op – være glade – møde andre og være positive. En virkelig flot sangpræstation af en sang med indhold, som giver stof til eftertanke.
Et andet sangnummer, som skal fremhæves, er en tak, der er skrevet til publikum og sponsorer i anledning af Stubhusrevyens 15 års fødselsdag. Den er skrevet på melodien You Raise Me Up og blev fremført af debutant Jonas Wallentin Nielsen, og det er meget rammende at skrive her, at Jonas tog publikum med storm. Virkelig et smukt sangnummer – det er storslået, og publikum blev tryllebundet.
Og igen til slutnummeret viser revyholdet meget høj kvalitet i deres sang. Her var alle fem skuespillere på scenen, og der blev bl.a. sunget flerstemmigt. Et flot afslutningsnummer på et gammelt Queen nummer med mange facetter, som skal opleves, og hvor alle folkene bag Stubhusrevyen bliver hyldet for den store indsats, som de yder for at få det hele til at klappe.
Slutteligt skal lyde en stor tak til hele holdet bag Stubhusrevyen for en fantastisk revy og et stort tillykke med de 15 år.

e-max.it: your social media marketing partner